Club Brugge boekt krappe zege tegen Bodo/Glimt en springt naar gedeelde leidersplaats in Conference League

Club Brugge heeft op de tweede speeldag zijn eerste zege in de nieuwe jaargang van de Conference League geboekt (0-1). Op bezoek bij het Noorse Bodo/Glimt had blauw-zwart genoeg aan een doelpunt van Hans Vanaken in de eerste helft om de zege veilig te stellen. De overwinning levert de Bruggelingen ook een gedeelde leidersplaats op, samen met het Zwitserse Lugano.

De Noren kregen al na vier minuten een eerste grote kans, toen Albert Gronbaek op Simon Mignolet afstormde, maar de ex-Rode Duivel liet zich niet ringeloren door het opwippertje van de infiltrerende Noorse middenvelder. Het antwoord van blauw-zwart op het kunstgrasveld liet evenwel niet lang op zich wachten toen Vanaken zijn schot op een afvallende bal kraakte. De Bruggelingen namen het initiatief over zonder echt doelgevaar te creëren, maar zoals dat gaat, was de eerste grote mogelijkheid wel meteen raak. Philip Zinckernagel werd randje buitenspel diep gestuurd en zag Vanaken vrijstaan aan het penaltypunt. De Rode Duivel (21.) werkte in een tijd feilloos in het hoekje af.

Na het doelpunt kon Club wat achteroverleunen en loeren op de counter. De Noren kwamen er slechts een keer uit toen opnieuw Gronbaek Raphael Onyedika een verkoudheid bezorgde met een mooie passeerbeweging maar in de actie nadien hoog over trapte. Bodo/Glimt kwam met frisse moed uit de kleedkamer en kreeg al meteen een grote kans toen Faris Moumbagna na onzuiver uitverdedigen bij blauw-zwart voor Mignolet stond, maar de Brugse doelman bracht met een beenveeg redding. Meteen het laatste grote wapenfeit van de partij, want in een verder kansarme tweede helft speelden de Noren het wat harder met een aantal gele kaarten tot gevolg, maar dat bracht hen niet dichter in de buurt van het Brugse doel.

Op hetzelfde ogenblik leed Besiktas in eigen huis een 2-3 nederlaag tegen Lugano. Vincent Aboubakar (38. en 52.) leek de wedstrijd op zijn eentje te beslissen, maar een rode kaart voor Besiktas-verdediger Valentin Rosier (61.) deed de wedstrijd kantelen. Eerst maakte Ignacio Aliseda (81.) de aansluitingstreffer, vijf minuten later was de gelijke stand via Shkelqim Vladi een feit. In de 90e minuut verschalkte Eric Bailly zijn eigen doelman en was de comeback compleet.

In de stand in groep D nemen Club en Lugano de leiding met vier punten, Besiktas en Bodo/Glimt hebben er eentje. De Zwitsers ontvangen Club op 26 oktober, de Noren spelen dan weer opnieuw gastheer voor de Turken.

The post Club Brugge boekt krappe zege tegen Bodo/Glimt en springt naar gedeelde leidersplaats in Conference League is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Marc Coucke versterkt greep op toeristisch imperium in Durbuy 

Alychlo, het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke, heeft de holding boven avonturenpark Adventure Valley en hotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy bijna volledig in handen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Coucke investeerde de voorbije jaren samen met Bart Maerten en chef Wout Bru al meer dan 100 miljoen euro in het Luxemburgse dorp Durbuy. Via Alychlo koopt Coucke

Lees meer »

Seventeen uit Zuid-Korea headliner op Glastonbury (al moeten we K-pop nog niet meteen op onze festivals verwachten)

De Zuid-Koreaanse K-popband Seventeen staat dit weekend op het hoofdpodium van Glastonbury, een van de grootste festivals in Europa. K-pop is de laatste jaren aan een wereldwijde opmars bezig, maar het is de eerste keer dat een K-popband op zo’n groot festival staat. Al moeten we zulke bands nog niet verwachten op onze festivals, zegt Pukkelpop-programmator Eppo Janssen.

Lees meer »

“Focus op wat je wél kan, niet op de beperking”: vzw Boas leert andersvaliden al twintig jaar zwemmen, maar zoekt helpende handen

Boas, de Belgian Organisation for Adapted Swimming, bestaat twintig jaar. De vzw maakt er al twee decennia een erezaak van om mensen met een beperking of chronische aandoening de kans te geven om in alle vrijheid te (leren) zwemmen. Maar de organisatie schurkt stilaan tegen haar plafond aan, zegt oprichter en bezieler Dries Christiaens. “We hebben een wachtlijst met meer

Lees meer »

Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Als gevolg van een groot waterlek is er vanmorgen een zinkgat ontstaan in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 749. Farys is op de hoogte en startte intussen met dringende herstellingswerken. De situatie wordt op de voet opgevolgd.
The post Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS verwerpt ‘socialemediazaak’: overheid mag bedrijven vragen om inhoud te verwijderen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een zaak verworpen die was gericht tegen de wijze waarop de overheid zich bemoeit met socialemediabedrijven. Het hof concludeerde dat de staten en socialemediagebruikers die naar de rechter waren gestapt niet hebben aangetoond dat ze zelf gedupeerden zijn, berichten Amerikaanse media. Daarom wordt de zaak verder niet behandeld.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »