Christien Dutoit stelt tentoon in eigen atelier in Harelbeke

Gedurende twee weekends stelt kunstenares Christien Dutoit in haar eigen huis en atelier haar sculpturen uit keramiek en brons tentoon.

Christien Dutoit volgde studies plastische kunsten en regentaat plastische opvoeding aan het Sint-Lucasinstituut in Gent en deed vervolgopleidingen naaktstudie aan de academie van Kortrijk en keramiek aan de stedelijke academie Harelbeke. Ze houdt van brons en keramiek.

“Als ik er niet dagelijks mee bezig kan zijn, zou ik ‘ambetant’ worden’, het is een uitlaatklep”, zegt ze. Haar inspiratie hangt af van het moment. “Creatief bezig zijn met mijn handen, met verf, klei of andere materialen geeft mij voldoening op velerlei vlakken. Je bent optimaal gefocust, alleen vorm, kleur en expressie bepalen je gedachten, er is geen ruimte meer voor de beslommeringen van ons dagelijks bestaan. Er wordt zelfs een nieuwe ruimte geschapen in mijn geest die mij toelaat alles weer te ordenen en een plaatsje te geven. Voor mij staat de mens centraal met zijn gedragingen, eigenaardigheden en zelfs frustraties. Bezig zijn met klei of andere materialen maakt je geest vrij, laat je in een wereld vertoeven waaraan je de vorm kunt geven die jij zelf verkiest. Soms schep je een wereld waar schoonheid, evenwicht en harmonie een gegeven zijn. Soms kan ik een afvoerkanaal creëren voor het negatieve en wordt mijn kunst een schreeuw.”

Beweging

In de woning zelf kan je zien hoe de werken een aparte eigen sfeer creëren in een huiskamer. Je kan je weg vervolgen doorheen de knusse tuin waar de buitenbeelden opgesteld staan. Telkens weer word je uitgenodigd een nieuwe wereld in te stappen bij het zien van één van de werken. “De specifieke natuurtinten in mijn keramische sculpturen geven de beelden een warme uitstraling. De bronzen daarentegen hebben een ander rijk kleurenpalet eigen aan brons met tinten overgaand van bruin en groen naar beige. Wat ik ook toon, is hoe ik beweging in het beeld breng, niet van het gemakkelijkste in keramiek.”

De beelden zijn te zien in Veldrijk 240 in Stasegem op 7 en 8 oktober in het kader van de opendeurdagen en op 14 en 15 oktober van Buren bij Kunstenaars van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur.

The post Christien Dutoit stelt tentoon in eigen atelier in Harelbeke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht: “Laat me maar uitbollen zoals een oldtimer”

Al meer dan twintig jaar is Iddy Decock dé steunpilaar van de Sint-Pieterswijkfeesten, die van vrijdag 5 tot zondag 7 juli opnieuw 6.000 à 7.000 mensen zullen lokken naar het Zaalhof. Maar met zijn 74 lentes op de teller beseft de gepensioneerde landmeter dat hij niet eeuwig de wijkkermis recht kan houden.
The post Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht:

Lees meer »

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

KIJK. Kim Kardashian maakt plots achterwaartse salto op dansvloer

Kim Kardashian (43) was een van de aanwezigen op het 40e verjaardagsfeest van haar zus Khloé Kardashian. Ze stal de show op de dansvloer en trok alle aandacht naar zich toe toen ze salto’s begon te maken. Met behulp van Cade Hudson – manager en goede vriend van zangeres Britney Spears – deed ze dit naar eigen zeggen “verschillende keren

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen

De bushalte op het Rameplein in Tielt, die sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan niet meer bediend wordt door De Lijn, zal half augustus plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. Ook elders in de stad staan enkele onthardingsprojecten gepland.
The post Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen appeared first on KW.be.

Lees meer »