Centrale verdediger Thomas Dehullu (VV Koekelare B – 4A): “Waarom elders spelen als ik het hier naar mijn zin heb?”

Het B-team van VV Koekelare telt na vijf wedstrijden amper drie punten en leed enkele weken geleden een zware 10-0 nederlaag op het veld van KV Koksijde-Oostduinkerke. Centrale verdediger Thomas Dehullu (21) laat het echter niet aan zijn hart komen. Hij speelt al dertien jaar bij de club en weet zeker dat hij altijd in Koekelare zal blijven voetballen.

“Ik begon als achtjarige bij de duiveltjes van Stormvolgels Koekelare. Het was een klasvriendje dat me vroeg of ik eens mee wou gaan naar een training. Ik vond het leuk en ben verder blijven voetballen, terwijl dat vriendje al lang niet meer bij de club aangesloten is.”

“Ik speelde toen ook tennis en golf en doe dit nog altijd, maar voetbal blijft vooral tijdens de winter mijn favoriete sport.”

“De 10-0 nederlaag van enkele weken geleden is al lang verteerd”

Thomas Dehullu is een rasechte Koekelarenaar en er is geen haar op zijn hoofd dat eraan denkt om ooit naar een andere club te verhuizen. “Ik zit bij een leuke club met een goed bestuur en voetbal samen mijn vrienden. Grote ambities koester ik niet en ik kan met de fiets naar de training rijden. Waarom zou ik elders gaan voetballen als ik het bij VV Koekelare echt naar mijn zin heb.”

Over zijn mooiste en minst aangename herinnering in zijn voetbalcarrière moet Thomas niet lang nadenken. “Het seizoen dat we met de U17 kampioen speelden, zal ik niet snel vergeten. Ook de kampioenenviering achteraf zal me altijd bijblijven. Dat zijn mooie herinneringen die een voetballer koestert. Bij mij is dat niet anders.”

Niet piekeren

“Aan het plotse overlijden van voorzitter Jean-Pierre Mahu denk ik niet graag terug. Het was een fijne man, die alles deed voor de club. De dagen na zijn dood was de sfeer op de club heel droevig.”

Uiteraard wil de verdediger van Koekelare binnenkort opnieuw eens een driepunter binnenhalen. “We voetballen zeker niet slecht, maar in sommige wedstrijden laten we te veel steken vallen. De zware nederlaag van enkele weken geleden is al lang verteerd. Voetbal blijft een spel waaraan ik vooral plezier wil beleven. Lang piekeren na een wedstrijd is voor niets nodig”, besluit Thomas Dehullu. (PDC)

Zondag 8 oktober om 15 uur: KSV Bredene B – VV Koekelare B.

The post Centrale verdediger Thomas Dehullu (VV Koekelare B – 4A): “Waarom elders spelen als ik het hier naar mijn zin heb?” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof geniet Donald Trump “absolute immuniteit” voor daden binnen zijn functie als president, maar niet voor private handelingen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft oud-president Trump deels gelijk in zijn vraag om immuniteit te krijgen voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool. Hij zou volgens het Hof immuun zijn voor wat hij als president heeft gedaan, maar niet voor wat hij als privé-persoon heeft gedaan. De aanklagers moeten dus kunnen aantonen dat hij zijn daden buiten zijn functie

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin met baby ontsnapt nipt aan Italiaanse modderstroom: “Eén seconde later en ik werd meegesleurd. Ik kon niet meer”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »