Brandweer komt massaal ter plaatse om diesellek op te kuisen

Op het kruispunt van de Spanjestraat met de Slijperstraat en de Guido Gezellestraat in Oostnieuwkerke verloor een vrachtwagen donderdagmiddag een grote hoeveelheid mazout. De brandweer kwam massaal ter plaatse om te voorkomen dat er milieuvervuiling kon optreden.

Het voorval gebeurde iets voor 15 uur. Een vrachtwagenchauffeur reed via de Spanjestraat het centrum van Oostnieuwkerke binnen en wou via de Basijnsmolenstraat zijn weg verder zetten. De man merkte echter dat er in de Basijnsmolenstraat een kraan stond die werd ingezet voor een nieuwbouwproject. Daardoor was de straat afgesloten. De vrachtwagenchauffeur besliste om terug achteruit te rijden, maar tijdens zijn manoeuvre liep het fout. Zijn gevaarte botste tegen een paaltje in de Slijperstraat waarna er een lek ontstond in de mazouttank van het voertuig. De mazout stroomde al snel naar buiten en kwam op het wegdek te liggen. De chauffeur reageerde alert en zette er onmiddellijk iets onder. Het onheil was echter al geschied. Een grote hoeveelheid mazout verspreidde zich over de Guido Gezellestraat en het kruispunt.

Absorberende korrels

De brandweer van Westrozebeke kwam onmiddellijk ter plaatse. Verschillende vaten werden onder de mazouttank geplaatst. Ondertussen werden ook absorberende korrels op het wegdek gegooid. Ook de brandweer van Roeselare kwam ter plaatse met grote vaten om de gelekte vloeistoffen in onder te brengen. Door het voorval was er geruime tijd lichte verkeershinder in de omgeving van het kruispunt.

The post Brandweer komt massaal ter plaatse om diesellek op te kuisen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vaste rechtbankklant (23) ontkent verkoop van drie gram coke

Een 23-jarige man uit Veurne ontkent dat hij drie gram cocaïne verkocht aan een andere jongeman, die nadien betrapt werd. B.V. is een vaste rechtbankklant en riskeert er zes maanden cel voor. “Maar het slachtoffer liegt en is ook goed gekend bij de politie. Waarom geloven ze hem en niet B.V.?” zegt zijn advocaat.
The post Vaste rechtbankklant (23)

Lees meer »

KIJK LIVE. Derde keer, goede keer voor bedrijvige Evenepoel? Kijk als HLN-abonnee LIVE naar derde rit Ronde van Groot-Brittannië

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

HERBEKIJK. Amateurvoetbal exclusief bij HLN: Sporting Hasselt opent seizoen met ruime zege tegen Merelbeke, bekijk hier de samenvatting!

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. In de eerste Afdeling was Sporting Hasselt op de openingsspeeldag duidelijk een maatje te sterk voor Merelbeke. Bekijk hieronder de samenvatting én ook de volledige wedstrijd.

Lees meer »

’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas

Basisschool’t Klavertje kreeg bij de start van het nieuwe schooljaar een mooie groene voortuin met plaats voor spel, plezier en leren. “De natuur inspireert de leerlingen, nodigt ze uit om op ontdekking te gaan en zich uit te leven”, zegt directeur Mieke Bonte.
The post ’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hoe kan Studio 100 zo flateren?”: stem van Josje duikt op op heruitgave met enkel de originele K3’tjes

“Hoe kan een bedrijf als Studio 100 zo’n blunder begaan?” Op sociale media regent het reacties over ‘Oya Lélé’, de nieuwste K3-LP die vorige week uitkwam. Fans merkten al snel een bizarre fout op: hoewel alle nummers door de originele K3 – Karen, Kristel en Kathleen – gezongen hadden moeten worden, is er toch één liedje met Josje Huisman op

Lees meer »