Boegbeeld Saar Halewyck (Volley De Haan) stopt met competitiesport: “Studies krijgen nu voorrang”

Bij Volley De Haan is de jeugdopleiding een belangrijk aspect van de clubwerking. Het is immers de bedoeling dat zoveel mogelijk jeugdspeelsters op termijn doorstromen naar het seniorenteam. Een van hen is Saar Halewyck (22). De studente geneeskunde speelt ondertussen al zeven jaar in het damesteam, dat dit jaar door Koen De Block gecoacht wordt. Om studieredenen stopt ze binnenkort (tijdelijk) met volleybal.

“Ik maakte eigenlijk op een heel originele manier kennis met de sport die ik ondertussen al bijna vijftien jaar beoefen”, herinnert Saar zich nog levendig. “Toen ik in het vierde leerjaar zat, kreeg elke leerling een sportkaart van de gemeente. Daarmee kon je vier keer gratis in drie sportverenigingen deelnemen aan een training. Na elke oefensessie werd een stempel op de kaart gezet. Wie na een tijdje een volledig afgestempelde kaart kon voorleggen, kreeg een medaille. Een mooi initiatief van de gemeente om de kinderen te laten kennismaken met verschillende sporten. Jammer genoeg bestaat die sportkaart niet meer.”

Groepsgebeuren

Van de meisjes die samen met Saar na de gratis trainingen kozen voor volleybal is zij de enige die nog lid is van Volley De Haan. “Je weet hoe dat gaat tijdens de moeilijke puberteitsjaren. Wanneer het wat moeilijker wordt om een hobby te combineren met het studiewerk, haken nogal wat pubers af. Voor mij is volleybal altijd de rode draad in mijn vrije tijd gebleven. Trainen en wedstrijden spelen vind ik leuk en ontspannend.”

Saar Halewyck is iemand die zich opperbest voelt met mensen rondom zich en ongetwijfeld ook daarom koos ze voor een teamsport. “Volleybal is een groepsgebeuren waarbij de speelsters op elkaar moeten kunnen rekenen als ze resultaten willen boeken. Als je op het veld staat, besef je maar al te goed dat je elkaar nodig hebt om zelf goed te presteren. Ik ben eigenlijk een sociaal beest, want tot vorig jaar was ik ook leidster in een jeugdbeweging. Tijdens de zomer ben ik redder en regelmatig geef ik ook een cursus EHBO en reanimatie aan kandidaat-redders. Ik presteer het best met mensen rondom mij.”

Stage geneeskunde

Saar Halewyck wordt de laatste maanden geconfronteerd met een serieus dilemma. “Ik weet niet of ik nog lang mijn favoriete hobby zal kunnen beoefenen. Ik zit nu in mijn vijfde jaar van de opleiding geneeskunde en over enkele maanden wacht mij een lange stageperiode. Ik speel heel graag volleybal, maar mijn studies krijgen hoe dan ook altijd voorrang. Een stage als kandidaat-geneesheer houdt in dat je vaak tot ’s avonds laat bezig bent en ook tijdens het weekend moet werken. Soms denk ik dat het misschien goed is om enkele maanden te stoppen en daarna opnieuw te hervatten, maar dat lijkt me niet de beste oplossing. Als je zelden of nooit kan trainen, is het onmogelijk om automatismen te oefenen. Als je zonder training meespeelt in een match ben je niet echt een meerwaarde voor het team.”

Het wordt hoe dan ook wennen voor Saar wanneer ze noodgedwongen de sloffen aan haak zal moeten hangen. “Volley De Haan heeft heel wat jaren een belangrijke plaats ingenomen in mijn leven. We vormen een toffe bende waarin scholieren, studenten en oudere speelsters het goed met elkaar kunnen vinden. Als ik binnenkort stop, zal het met pijn in het hart zijn. Ik ben zo goed als zeker dat ik later wellicht opnieuw zal willen volleyballen. Hoogstwaarschijnlijk in recreatief verband, maar de volleybalmicrobe zal nooit echt weg zijn.”

Warme club

“Ik zal altijd met veel plezier terugdenken aan Volley De Haan”, gaat de kapitein van de damesploeg verder. “Het is een club die echt heel veel doet voor zijn leden. Ik zal nooit de inspanningen vergeten die het bestuur doet om de wedstrijden in de examenperiode te verplaatsen naar een latere datum. Hierdoor kunnen de studenten zich ten volle concentreren op hun examens. Voor de dinsdagtrainingen zorgt het bestuur er ook voor dat meisjes die in Gent studeren opgehaald en teruggebracht worden naar het station In Brugge. Volley De Haan is echt een warme club”, besluit Saar Halewyck. (PDC)

The post Boegbeeld Saar Halewyck (Volley De Haan) stopt met competitiesport: “Studies krijgen nu voorrang” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »