Bibliotheek van Wingene verwent bezoekers tijdens traditionele verwendag

Op zaterdagochtend 7 oktober zet de bibliotheek van Wingene de deur open voor trouwe en nieuwe bezoekers en dit naar aanleiding van de traditionele verwendag. Er valt heel wat leuks te beleven.

“De verwendag is het perfecte moment om onze trouwe bezoekers in de watten te leggen en om nieuwe bezoekers aan te trekken. Iedereen is alvast van harte welkom in onze gemeentelijke bibliotheek”, weet schepen van Cultuur en Bibliotheek Brecht Warnez.

Leuk programma

Het programma brengt een boeiende lezing met gezond lekkers, een warme babbel en digi-hulp.

Vanaf 10 uur komt apotheker en voeding- en stofwisselingsdeskundige Sabine Martens langs en brengt een lezing onder de noemer ‘Leven in ritme van de natuur’. Haar uiteenzetting geeft het sterke verband weer tussen onszelf en de natuur. Na de lezing krijgen de bezoekers enkele gezonde hapjes en drankjes aangeboden.

De eerstelijnspsychologen in de gemeente zullen ook aanwezig zijn en dit naar aanleiding van de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid. Ze brengen info en staan klaar voor een leuke babbel.

Digihulp is er voor iedereen en dit tussen 10 uur en 12 uur.

Dag van de Kanker is op 19 oktober en inwoonster Katia Carreweyn verkoopt haakwerkjes. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.

Om af te ronden is de batjes bib open met een aanbod aan diverse boeken aan spotprijzen.

Alle activiteiten zijn gratis en inschrijven op voorhand is niet noodzakelijk.

The post Bibliotheek van Wingene verwent bezoekers tijdens traditionele verwendag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tien vragen die leerlingen op hun scherm kregen bij de Vlaamse toetsen: hoe goed scoort u?

Voor het eerst legden alle leerlingen uit het vierde leerjaar en het tweede middelbaar centrale toetsen af. De resultaten van de nulmeting maken opnieuw duidelijk dat er nog heel wat uitdagingen zijn in ons onderwijs. Vooral voor begrijpend lezen en het oplossen van wiskundige problemen lagen de scores bijzonder laag. Hieronder vindt u tien vragen die leerlingen op hun scherm

Lees meer »

1 jaar cel voor koppel uit Liedekerke dat nummerplaat van dorpsgenoot met dezelfde auto namaakt om aan rijverbod te ontsnappen 

Een koppel uit Liedekerke dat maandenlang rondreed met een valse nummerplaat die ze gekopieerd hadden van een dorpsgenoot is veroordeeld tot 1 jaar cel. De man en vrouw hadden samen maar liefst 75 veroordelingen door de politierechtbank opgelopen en gebruikten de valse nummerplaat om aan hun rijverbod te ontsnappen. De dorpsgenoot had een wagen van hetzelfde merk en model en

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK. Malen voorlopig de gebeten hond: na z’n owngoal laat hij nu de gelijkmaker liggen

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg.
The post Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie affiches liggen al vast, terwijl ‘tabelhelft des doods’ een feit is: ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië en Duitsland-Denemarken liggen, naast die van de Rode Duivels, al twee duels vast. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een update wanneer een nieuwe achtste finalist bekend is.

Lees meer »

‘Gijzelaar’ opgepakt omdat hij eigen ontvoering in scène zou hebben gezet: hij gaf de daders eerst nog rondleiding in zijn huis

Het lijkt wel het scenario van een hollywoodfilm. Een man is opgepakt omdat hij zijn eigen ontvoering in scène zou hebben gezet. Drie gemaskerde mannen vallen op 4 juni het huis binnen van Hassan K. (49) en zijn gezin in Ternat. De overvallers nemen zijn partner Anna N. (49), die werkt als bevoorrader van geldautomaten, mee en dwingen haar een

Lees meer »