43 miljoen kinderen ontheemd door meteorologische rampen, volgens Unicef

In een periode van 6 jaar zijn in 44 landen 43,1 miljoen kinderen ontheemd geraakt door weerrampen. Dat zijn ongeveer 20.000 ontheemde kinderen per dag, zo blijkt uit een rapport van Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties (VN).

Meer krantenkoppen in België

Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.
The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »