? Na de afzetting van McCarthy in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden: wat zijn de gevolgen? En wat heeft Trump ermee te maken?

De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, is afgezet door parlementsleden van zijn eigen partij. Wat is er gebeurd? Wat heeft Trump hier mee te maken? En welke gevolgen heeft de afzetting? Amerikacorrespondent Romina Van Camp beantwoordt de belangrijkste vragen.

Meer krantenkoppen in België

CD&V Beringen maakt kunstwerk van bekladde verkiezingsaffiches

De lokale lijst van CD&V in Beringen heeft ludiek gereageerd op het bekladden van hun verkiezingsaffiches. Geïnspireerd door hun slogan "Vlammen voor Beringen" besloten de leden de bekladde affiches te overschilderen. Burgemeester Vints nodigt de vandalen ook uit voor een gesprek, maar benadrukt dat dit soort gedrag niet thuishoort in de gemeente.

Lees meer »

“Ik heb een diep respect voor vrouwen”, zei verdachte in Franse verkrachtingszaak. En toen toonde de rechtbank de beelden

Tien foto’s en drie video’s van de verkrachting die plaatsvond op 20 februari 2020. Eén voor één werden ze getoond tijdens het proces waarin Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang liet verkrachten door tientallen mannen, als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Het Hof besloot medeverdachte Jacques C. met zijn daden te confronteren, toen hij een deel van de beschuldigingen

Lees meer »

Theo Francken schrikt zich een hoedje van reacties op z’n selfie bij de droogkast: “Zonder die foto nooit geweten dat ik leiding moest laten controleren”

Een selfie kan soms verstrekkende gevolgen hebben. Was Theo Francken benieuwd of zijn volgers hem instructies konden geven hoe de was proper te krijgen, dan is hij nu benieuwd of hij in z’n kelder is blootgesteld aan gevaarlijk asbest, dodelijk spul waar in Vlaamse bouwsels nog meer dan 2 miljoen ton van zit verstopt. Hoe herken je asbest? En wat

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Die noodknoppen? Bij mijn weten zijn die nog nooit gecontroleerd”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

De ontvoering van nazikopstuk Adolf Eichmann, een gestolen MIG en België misleid: ook dit waren opmerkelijke operaties van de Mossad

De aanslagen met biepers en walkietalkies in Libanon zijn nog niet opgeëist, maar volgens analisten lijkt het erop dat ze het werk zijn van de Israëlische inlichtingendienst Mossad. Ook de Amerikaanse en Libanese inlichtingendiensten vermoeden dat de Mossad er in elk geval bij betrokken was. Die heeft in het verleden al vaker opmerkelijke operaties uitgevoerd. We pikken er enkele uit.

Lees meer »

Ferm Woesten sluit sportieve zomer af

De dames van Ferm Woesten trokken er tijdens de zomermaanden 17 woensdagen lang met de fiets op uit, goed voor 9.800 km.
The post Ferm Woesten sluit sportieve zomer af appeared first on KW.be.

Lees meer »

TEAM8490 stelt lijst voor

In juni waren ze nog een burgerweging, maar na de zomer bleek al gauw dat Team8490 wil deelnemen aan het politiek schouwtoneel. Dat ze er klaar voor zijn, toonde gemeenteraadslid Ilse Vandenbroucke, die op het debat van de lijsttrekkers georganiseerd door Leefbaar Varsenare het hoogste scoorde bij de aanwezigen. Uit hun bevraging in juni bleek
The post TEAM8490 stelt

Lees meer »

Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Marie-Jeanne Deblaere woont langs het kanaal Duinkerke-Veurne toen ze ineens op een stuk van het houten plantklimrek een bijzondere vlinder zag. Navraag leerde haar dat het om de wingerdpijlstaart ging. De kans dat je die vlinder in België ziet, is eerder klein.
The post Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Lees meer »

Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare

In zaal Beythem Kerke werd vrijdagavond een glaskunstwerk van Cultureel Ambassadeur Joost Caen officieel ingehuldigd. “Ik hoop dat het glasraam met de symbolen van ark en kiem het symbool wordt voor het respect waarmee bezoekers met deze begenadigde plek omgaan.”
The post Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare appeared first on

Lees meer »

Duitse minister van Economie roept “autotop” bijeen

De Duitse minister van Economie Robert Habeck heeft voor volgende week maandag een autotop bijeen geroepen waar hij autobouwers, vakbonden en toeleveranciers verwacht. Na verschillende alarmerende berichten de voorbije weken verkeert de Duitse autosector in een crisis.

Lees meer »