Vrouw bestelt stuk voor motor… maar krijgt zeven vogelspinnen in de plaats: dieren opgevangen bij SOS Reptiel

Een vrouw uit Sijsele schrok zich onlangs een hoedje toen ze haar langverwachte levering uit Duitsland opende. In de verpakking bleek niet haar bestelde accessoire voor een motor te zitten… maar wel zeven jonge vogelspinnen die in plastic tubes zaten verpakt. Hoe het zo fout kon lopen is een raadsel. “De dieren verblijven momenteel bij ons tot duidelijk is waar ze naartoe moeten”, zegt Mario Goes van SOS Reptiel in Ichtegem.

De vrouw uit Sijsele had enige tijd geleden een accessoire voor een motor besteld bij een Duitse firma en wachtte tot de levering van haar pakje thuis. Toen de postbode aankwam met de kartonnen doos en de vrouw die opende schrok ze zich een hoedje. Er bleek geen onderdeel voor een motor in te zitten maar wel zeven jonge vogelspinnen verpakt in een plastic tube. Omdat het totaal onduidelijk is wat er is fout gelopen en omdat de vrouw de vogelspinnen niet kon houden – in ons land geldt er een vergunningsplicht om dergelijke dieren te houden, moest de vrouw dat al willen – klopte ze maar aan bij opvangcentrum SOS Reptiel in Ichtegem.

Twee weken houden

“Het gaat nog om jonge vogelspinnen tussen de vier en zes maanden oud”, legt Mario Goes van SOS Reptiel uit. “De dieren zijn zeker nog niet volgroeid. Daarom passen ze nu nog in die kleine plastic tubes. Dat lijkt misschien klein om hen zo te transporteren maar dat is wel de beste methode. Een te grote tube maakt het voor spinnen onwennig. De tube was ook voorzien van een gevuld gedeelte voor vocht voor de dieren en een opening voor lucht. We houden de spinnen nu twee weken bij en hopen dat de eigenaar via dat Duitse bedrijf opduikt, want we gaan er wel vanuit dat iemand die dieren heeft besteld. En we hopen natuurlijk ook dat de vrouw nog aan haar motoraccessoire raakt.” (JH)

The post Vrouw bestelt stuk voor motor… maar krijgt zeven vogelspinnen in de plaats: dieren opgevangen bij SOS Reptiel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist

Van 6 juli tot 1 september kun je in Knokke-Heist opnieuw terecht voor het Cartoonfestival. Thema van deze 63ste editie is ‘Choose life’, over de essentiële vraag hoe we ons leven vormgeven. Nieuwe hoofdlocatie van het gratis evenement is zaal Ravelingen, vlakbij het station van Heist.
The post 63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het bewogen leven van SUM 41-frontman Deryck Whibley: “Thuis kon ik amper tien minuten op mijn benen staan”

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

Waarom zijn de aardbeien dit jaar zo lekker, maar ook zo duur?

De aardbeien zijn fors duurder dan vorig jaar. Voor een bakje van vijfhonderd gram betaal je makkelijk vijf euro, terwijl dat vorig jaar slechts drie euro was. “Maar ze zijn ook lekkerder, en daar is een hele goeie reden voor”, zegt Gert Reijnders van de Linkertse Aardbeienautomaat in Linkhout bij Lummen.

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »