Volleybalclub Balti Spurs mikt op de titel: “We hebben de ambitie om hogerop te spelen”

De heren van Balti Kortrijk Spurs zijn met drie overwinningen op rij uitstekend begonnen aan de competitie in tweede nationale. Dit weekend komt M. Siks Blaasveld VC naar de Lange Munte.

Zeges tegen Caruur Volley Gent (2-3), Volley Kapelle-op-den-Bos (3-0) en Skill Volley Club Doornik (0-3) brengen de ploeg van voorzitter Jurgen Demolie mee op kop van het klassement. “We zijn goed begonnen aan de nieuwe campagn,e maar het blijft moeilijk inschatten hoe sterk de tegenstanders zijn. Daarvoor is het te vroeg. Verloren we één punt tegen Gent of wonnen we er twee? Dat weten we nog niet. Tegen Doornik is het altijd lastig en tegen Kapelle-op-den-Bos verloren we geen set.”

Start niet gemist

“Het belooft een spannende competitie te worden”, gaat de 54-jarige Kortrijkzaan verder. “Al heel wat uitslagen eindigden met 3-2. Geen enkele ploeg heeft nog het maximum. Na twee tweede plaatsen hebben wij de ambitie om hogerop te spelen. Dat is zeker de bedoeling. We misten telkens net de boot. We zijn ambitieus dus trokken we spelers aan en hebben we een nieuwe coach. Ik ben ervan overtuigd dat we een goeie ploeg hebben, maar net wel of net niet hangt van veel factoren af. De ploeg moet ingespeeld geraken, maar onze start hebben we in tegenstelling tot vorig jaar alvast niet gemist. Dat is al heel positief. We zijn een deel van United Spurs, dus willen we topvolley in de Lange Munte. Dat is ook de betrachting van Stad Kortrijk. We zijn de laatste jaren al goed op vooruit gegaan, maar we gaan geen zotte dingen doen. We beschikken al over een sterke organisatie, financieel moet het plaatje kloppen en sportief moeten we op het juiste tempo groeien. Nu zijn de heren van basketclub House Of Talents Kortrijk Spurs in de BNEXT League actief. Daar zou Balti Kortrijk Spurs perfect naast passen op het hoogste niveau”, besluit Jurgen Demolie.

Zondag 8 oktober om 17.30 uur in de Lange Munte: Balti Kortrijk Spurs – M. Siks Blaasveld VC.

The post Volleybalclub Balti Spurs mikt op de titel: “We hebben de ambitie om hogerop te spelen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Hoe Taylor Swift werd meegesleurd in vete tussen prins William en prins Harry: “Ze heeft Meghan Markle afgewimpeld”

Prins William verraste het Britse volk door een ‘casual’ selfie met internationale popster Taylor Swift te delen op zijn sociale media. Hij woonde haar concert bij samen met zijn twee oudste kinderen, en danste erop los. Vanuit het kamp van Harry en Meghan wordt er met de ogen gerold: “William probeert hen te kopiëren”, klinkt het. Maar daar gaat niet

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »