Vlamvo Vlamertinge B: “Onze ambitie blijft de middenmoot”

De B-ploeg van Vlamvo Vlamertinge kan zaterdag in de thuismatch tegen VKT Torhout de geslaagde competitiestart extra in de verf zetten. De 17-jarige Heleen Vandoorne kwam over van Sportiva Langemark en draait vlot mee in de basis van haar nieuwe ploeg.

De uitmatch van vorig weekend bij Tievolley Tielt werd door Vlamvo Vlamertinge B na een ware spektakelmatch met het kleinste verschil gewonnen. Zaterdag kan tegen VKt Torhout C de derde zege op vier wedstrijden geboekt worden. “We gaven een 0-2-voorsprong in sets ei zo na nog uit handen, maar dankzij onze vechtlust trokken we de tiebreak alsnog naar ons toe”, geniet Heleen Vandoorne nog na. “Tegen Torhout krijgen we zaterdag de kans om een verlengstuk te breien aan onze knappe competitiestart en als we het hoge niveau van vorig weekend over de volledige match kunnen aanhouden, heb ik er alle vertrouwen in dat we de drie punten kunnen thuishouden. Onze ambitie is en blijft om in de middenmoot van het klassement mee te draaien. En als we nog wat constanter kunnen zijn, mogen we misschien wel hoger mikken.”

Lea Debouck

Receptiehoek Heleen Vandoorne kwam haar volledige volleyballoopbaan uit voor Sportiva Langemark, maar besliste dit seizoen om de overstap naar Vlamvo Vlamertinge te maken, waar ze haar beste vriendin Lea Debouck terugvindt. “Ik moet toegeven dat de overtuigingskracht van Lea wel een rol gespeeld heeft in mijn keuze”, lacht de Langemarkse. “We speelden nooit eerder samen in de ploeg en om dat nu wel te doen, maakt het extra leuk. Tegelijk zakte Sportiva jammer genoeg naar Promo 2 en ik wilde absoluut in deze reeks blijven volleyballen. Samen met Lea, Zana Callens en Lotte Desloovere mag ik op dinsdag bovendien meetrainen met de A-ploeg van Vlamvo, een uitgelezen kans om mij nog verder te ontwikkelen. Dat is dan wel als libero, ik weet dat ik op hoger niveau heel wat centimeters te kort kom om als receptiehoek te spelen.” (lacht) (TVI)

Zaterdag 7 oktober om 16.15 uur: Vlamvo Vlamertinge B – VKt Torhout C.

The post Vlamvo Vlamertinge B: “Onze ambitie blijft de middenmoot” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »