Vlaamse Vereniging van Journalisten sluit zich aan bij verzet tegen publicatieverbod Rousseau: “Strijdig met grondwettelijk verbod op preventieve censuur”

De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) heeft zich aangesloten bij het derdenverzet dat DPG Media, het bedrijf boven onder meer VTM NIEUWS en HLN, heeft aangetekend tegen het publicatieverbod van informatie uit het proces-verbaal dat opgesteld werd tegen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Dat meldt de VVJ woensdag.

Meer krantenkoppen in België

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen

Voortaan kan je in de inkomhal van het stadsmuseum ‘t Schippershof een interactieve wand raadplegen, boordevol toeristische informatie over de grensstad. Het toeristische informatiepunt werd gesubsidieerd door de provincie en moet bezoekers toelaten om op een moderne manier aan toeristische informatie te geraken.
The post ’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ultraconservatieve aartsbisschop geëxcommuniceerd wegens verwerpen van autoriteit paus

Een ultraconservatieve Italiaanse aartsbisschop Carlo Maria Vigano is geëxcommuniceerd. Dat heeft het Vaticaan vrijdag laten weten. Excommunicatie is een ernstige kerkelijke straf die de gestrafte uitsluit van deelname aan het volle sacramentele leven van de kerk. De 83-jarige man staat bekend als een heftig tegenstander van paus Franciscus. Hij werd veroordeeld wegens “schisma” nadat hij de autoriteit van de katholieke

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »