SDGeneration-campagne mikt op scholen en leerlingen:“Duurzaam leven leer je samen”

Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente is in Blankenberge de campagne SDGeneration afgetrapt. “Duurzaamheid staat wereldwijd hoog op de agenda, en terecht. We moeten allemaal samenwerken aan een duurzame planeet om de toekomst van huidige en toekomstige generaties te waarborgen”, klinkt het.

Verschillende initiatieven, zoals Brood(doos)nodig en Dikketruiendag, ondersteunen scholen bij het realiseren van de zeventien duurzaamheidsontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s, Sustainable Development Goals. SDGeneration is de overkoepelende term voor alle scholen en leerlingen die streven naar het halen van die SDG’s. Op het platform kunnen scholen initiatieven registreren, aandacht vragen voor de SDG’s, en hun school tot de meest duurzame van de regio maken. Leerkrachten en leerlingen vinden op dit platform tools voor de SDG’s, ze kunnen deelnemen aan workshops, en bijscholing in de Mind- en Makerspace volgen.

Bovendien legt een verslaggever van SDG-tv het hele jaar door initiatieven vast die ze kunnen gebruiken als inspirerende voorbeelden. Scholen kunnen SDG Warriors – krijgers – worden door duurzame initiatieven te registreren en punten te verdienen. Een SDG-tv verslaggever zal jaarlijks tien waardevolle schoolprojecten in beeld brengen. “SDGeneration laat zien dat duurzaamheid alleen kan slagen als we allemaal samenwerken”, zegt schepen van Onderwijs Kathy Kamoen (Open VLD).

Wereldwijd perspectief

Het platform legt extra nadruk op wereldburgerschap en het begrijpen van wereldwijde kwesties. Scholen die hun inspanningen in een wereldwijd perspectief plaatsen, worden beloond. “Het stimuleren van wereldburgerschap en het begrijpen van de SDG’s op schoolniveau zijn cruciaal om leerlingen voor te bereiden op de uitdagingen en kansen van de 21ste eeuw. Leerlingen, leerkrachten en directie bouwen samen aan een duurzame toekomst voor de huidige en komende generaties. Het is alvast een schitterend initiatief”, aldus schepen Kamoen. WK)

The post SDGeneration-campagne mikt op scholen en leerlingen:“Duurzaam leven leer je samen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Internationaal aanhoudingsbevel tegen Syrische president Assad is geldig en blijft van kracht, zegt Franse rechtbank

Het internationale aanhoudingsbevel tegen de Syrische president Bashar Al-Assad is geldig en blijft van kracht. Dat heeft een Franse rechtbank in beroep beslist. Het bevel was uitgevaardigd door een Franse onderzoeksrechter in november vorig jaar, voor de betrokkenheid van Assad bij oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid tijdens de burgeroorlog in Syrië.

Lees meer »

Opvoeder gewond nadat proclamatie uit de hand loopt

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Blankenbergse vishandelaar pronkt met zeldzame albino kreeft: “Kans van één op een miljoen”

Vishandel Simonne in Blankenberge pakt uit met een ‘specialleke’: een knaloranje albino kreeft. Volgens zaakvoerder Norman Schiltz een uiterst zeldzaam fenomeen. “De kans is één op een miljoen.” Het dier kreeg intussen ook een naam.
The post Blankenbergse vishandelaar pronkt met zeldzame albino kreeft: “Kans van één op een miljoen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »