Rumbekenaar Wesley (38) wint snorrenwedstrijd in Normandië: “Gelukkig vindt mijn vrouw mijn snor leuk”

De 38-jarige Wesley Verschetze won de voorbije twee weken twee snorrenwedstrijden. Zowel in Brugge als in Normandië kon zijn snor de jury bekoren. De Rumbekenaar draagt al sinds zijn achttiende zorg voor zijn snor. “Ik vind dat het gewoon bij mij past. Het is eigenlijk wel jammer dat weinig jonge mannen hun snor laten groeien.”

Wesley Verschetze investeert heel wat tijd in het verzorgen van zijn snor. Die passie begon toen hij achttien jaar oud was. “Ik toon al jarenlang interesse in alles wat met de Eerste Wereldoorlog te maken heeft. In die tijd hadden heel wat mannen een snor. Ik vind het fantastisch en besloot dan ook om mijn snor te laten staan en goed te verzorgen.” Toen in 2019 het wereldkampioenschap voor snorren en baarden in 2019 in Antwerpen neerstreek besloot Wesley er aan deel te nemen. Hij behaalde onmiddellijk een vijfde plaats binnen de categorie keizerlijke snor. “Een type snor dat volgens mij het best bij mij past, maar je kan ook kiezen voor een Engelse, Chinese of Dalisnor.”

In aanloop naar dergelijke kampioenschappen steekt Wesley toch wat behoorlijk wat tijd in de vorming van zijn snor. “Daarbij ben je toch snel een veertigtal minuten mee bezig. Door verschillende verzorgingsproducten maak je dat hij goed staat voor de wedstrijd. Het zit hem vaak in details. Een beetje meer krul of een dikkere snor kunnen extra punten opleveren.” In aanloop naar een kampioenschap kiest Wesley ook een passend kostuum uit om zich op een elegante manier te presenteren voor de jury. “Maar ik vind het sociale aspect zeker even belangrijk. Tijdens die kampioenschappen leer je nieuwe mensen en nieuwe culturen kennen. In Duitsland bijvoorbeeld zijn snorren en baarden nog heel populair. Ik ben aangesloten bij de Oost-Beierse baard-en snorrenclub en kan op die manier ook gemakkelijker deelnemen aan wedstrijden in Duitsland.”

Cipier

Afgelopen weekend vertoefde Wesley voor zijn hobby in Normandië, de week voordien nam de Rumbekenaar, die in het dagelijkse leven aan de slag is als cipier, deel aan een wedstrijd in Brugge. Beiden wist hij te winnen. “Ik hoop de komende jaren nog te verbeteren. Volgend jaar gaat het wereldkampioenschap door in Pennsylvania. Ik ben momenteel nog aan het twijfelen of ik er al dan niet zal deelnemen. Aan die wedstrijden zijn er geen grote prijzen verbonden, we doen vooral mee voor de eer.”

Aan de grote snor zijn natuurlijk ook enkele nadelen verbonden. Zo is het voor Wesley niet altijd even gemakkelijk om te eten. “Net voor wedstrijden ga ik bijvoorbeeld nooit eten. Gelukkig vindt mijn vrouw mijn snor wel leuk. Ze is afkomstig uit Mexico en daar zijn snorren erg populair.” Wesley hoopt alvast dat er heel wat jonge mannen in zijn voetsporen treden. “Het is jammer dat weinig jonge mannen hun snor laten staan, maar de kans is niet onbestaande dat die tijden nog zullen veranderen.”

The post Rumbekenaar Wesley (38) wint snorrenwedstrijd in Normandië: “Gelukkig vindt mijn vrouw mijn snor leuk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »