Raad voor Lokale Economie reikt awards uit

De Jabbeekse Raad voor Lokale Economie organiseert op vrijdag 17 november naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer een prestigieus evenement in de kerk van Snellegem. Daarbij worden vier awards uitgereikt aan Jabbeekse ondernemers. En de Jabbeekse ondernemers springen massaal op de kar.

“Naar aanleiding van Dag van de Ondernemer organiseren we met de Raad voor Lokale Economie in Groot-Jabbeke voor het eerst een verkiezing van Onderneming van het Jaar. Daarmee zetten we vooral het belang van onze ondernemingen in de verf”, zegt schepen van Middenstand Chris Bourgois.

“Ondernemers zorgen voor de basis van de economie binnen de gemeente. Als er geen handelszaken zijn dan is er geen beleving en sociaal contact in de gemeente. Ook zorgen lokale ondernemers voor financiële ondersteuning voor vele verenigingen die elke euro kunnen gebruiken. Kortom, ondernemers zorgen voor de nodige zuurstof binnen de gemeente om er samen beter van te worden.”

Feest

“Als schepen van Economie ben ik bijzonder fier dat we dit nieuwe event kunnen organiseren om zo de positieve aandacht te trekken naar de bijna 3.000 ondernemers in Groot-Jabbeke. Nu reeds, bij de start van de bekendmaking, hebben we reeds een 40-tal ondernemers die zich kandidaat stellen voor een award. Het enthousiasme leeft”, meent Chris Bourgois.

“Dat we dit initiatief ernstig en professioneel willen organiseren bewijzen we met de selectie van de jury. In de Jury zitten Kathleen Verhelst (CEO Verhelst Aannemingen), Peter Brysse (nationaal voorzitter Unizo), Maria Mortier (CEO Volvo Automobilia) en Agnes Souvagie (Co-pilot – founder Vela group). We maken er een stijlvolle avond van – met Sabine Goethals als moderator – in de kerk van Snellegem. Deze kerk willen we vanuit de gemeente meer en meer gaan gebruiken voor kwalitatieve evenementen”, aldus nog de schepen.

Vier awards

Er worden vier awards uitgereikt: Ondernemer van het Jaar, Stielman van het Jaar, Starter van het Jaar en Handelszaak van het Jaar. Voor elke categorie worden maximaal vijf finalisten geselecteerd. Zij presenteren zich op dinsdag 10 oktober voor de jury. De winnaars krijgen op vrijdag 17 november per categorie een op maat gemaakte promovideo over hun eigen zaak en een passende award. (P.A.)

The post Raad voor Lokale Economie reikt awards uit is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge

Vanaf vandaag, vrijdag 28 juni, kan je in exporuimte De Meridiaan in Blankenberge de intrigerende tentoonstelling ‘De Stad’ bezoeken. De expo brengt vijf vooraanstaande Belgische grafische kunstenaars samen: Brecht Evens, Frans Masereel, Ever Meulen, Marc Palmer, en Lukas Verstraete.
The post Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belcroom veroordeeld tot geldboete van 40.000 euro door vervuiling waterlopen na brand

Metaalverwerkend bedrijf Belcroom is veroordeeld tot een geldboete van 40.000 euro, waarvan de helft effectief. Na een zware brand kwam vervuild bluswater in de naburige waterlopen terecht. Volgens de rechter nam het bedrijf onvoldoende voorzorgsmaatregelen om deze milieuverontreiniging te voorkomen.
The post Belcroom veroordeeld tot geldboete van 40.000 euro door vervuiling waterlopen na brand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

“Ik ben altijd een volksmens gebleven”: Borsbeekse huisarts Staf Van Mechelen (80) hangt na 54 jaar stethoscoop aan de haak

“Wat ik eerst ga doen? De blaffeturen afschuren. Dat moest ik vijf jaar geleden al gedaan hebben.” Staf Van Mechelen, al 54 jaar huisarts in Borsbeek, ontvangt vandaag zijn laatste patiënten. Vanaf vrijdag gaat de 80-jarige dokter met pensioen. “Het is goed geweest.” Deze week is er op zijn kabinet een stevig potje gehuild. Niet door hemzelf, maar door zijn

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »