Prins Emmanuel wordt 18, hoe ziet zijn toekomst eruit? “Net als Eléonore en Gabriël krijgt hij geen dotatie”

Prins Emmanuel wordt vandaag 18 jaar. Ter gelegenheid van die bijzondere verjaardag heeft het koninklijk paleis drie nieuwe foto’s van de jongste zoon van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. De beelden werden genomen bij hem thuis, in het kasteel van Laken.

Meer krantenkoppen in België

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

Michiel Van Daele (75) is nieuwe ereburgemeester van Tielt: “Belang van stad en inwoners moet altijd op de eerste plaats staan”

Michiel Van Daele, die tussen 1995 en 2011 burgemeester was van Tielt, krijgt de titel van ereburgemeester. We gingen praten met de kersverse ereburgemeester over heden, verleden en toekomst. “Altijd heb ik het compromis gezocht. Een kwestie van water bij de wijn doen. Vaak tot er geen druppel wijn over was”
The post Michiel Van Daele (75) is nieuwe

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Elk jaar 200 boetes voor mensen die kijkfiles vormen: “Na mijn ongeval zag ik mensen filmen, dat is echt ranzig”

Elk jaar krijgen gemiddeld 200 mensen een boete voor ‘abnormaal traag rijden’ in het verkeer, 600 boetes worden uitgeschreven voor ‘gevaarlijk rijgedrag’. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie over de kijkfiles in ons land. Radio2-presentator Xavier Taveirne was enkele jaren geleden betrokken bij een verkeersongeval: "Toen ik uit de auto stapte, zag ik overal mensen stilstaan om te

Lees meer »

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »