Prins Emmanuel wordt 18: ‘buitenbeentje’ van het gezin, en dat heeft alles met zijn schooltijd te maken

Er blijft die “speciale school” waar hij jarenlang op de banken zat. Maar was het gewoon dyslexie of was er meer aan de hand met prins Emmanuel, het derde kind van koning Filip dat vandaag achttien wordt? “Die verhalen over hem: ik geloof ze niet.”

Meer krantenkoppen in België

Amerikaans koppel probeert baby te verkopen voor 1.000 dollar en enkele biertjes

1.000 dollar en enkele biertjes: voor die schamele prijs was een koppel uit de Amerikaanse staat Arkansas bereid om… hun baby te verkopen. Het contract dat Darien Tyler Urban (21) en Shalene Faith Ehlers (20) hiervoor ondertekenden, zou hen echter de das omdoen. De hopeloze ouders hadden hun kind eerder ook al achtergelaten bij een dronkaard, blijkt uit gerechtelijke documenten

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »

Buitenlandse Zaken plant hulp aan 100-tal Belgen om Libanon te ontvluchten – Stafchef Israëlisch leger: “We kunnen elke locatie in Midden-Oosten treffen”

De stafchef van het Israëlische leger, Herzi Halevi, belooft dat Israël zal reageren op de Iraanse raketaanval van dinsdag. Hij benadrukte dat de Israëlische strijdkrachten in staat zijn “elke locatie in het Midden-Oosten te bereiken en aan te vallen”. Het Israëlische leger viel Libanon maandag al binnen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

Stad Antwerpen opent 2e zorghostel voor dak- en thuislozen met drugsverslaving

De stad Antwerpen heeft een 2e zorghostel geopend. In dat zorghostel komen dak- en thuislozen terecht die kampen met verschillende problematieken zoals een zware drugsverslaving. Met deze innovatieve woonvorm wil de stad enerzijds de overlast van dak- en thuislozen in de buurt aanpakken en anderzijds ervoor zorgen dat deze mensen de juiste begeleiding en zorg krijgen.

Lees meer »

Gratis rommelmarkt voor kinderspullen

Op woensdag 16 oktober kun je in de zaal van ontmoetingscentrum LDC Den Tap terecht voor een gratis rommelmarkt met kinderspullen. Initiatiefneemster is Nouchka Hosten, werkzaam bij Curando. “Vorig jaar kregen we opvallend veel steun”, aldus Nouchka.
The post Gratis rommelmarkt voor kinderspullen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nathan Verheule wil met SV Moorsele promoveren naar derde provinciale

SV Moorsele B speelde vorige speeldag 0-0 op FC Marke B en krijgt komende zaterdag buur FC Dadizele B over de vloer. Moorsele doet het met een gedeelde zesde plaats niet onaardig en is op eigen veld favoriet tegen de Dadizeelse buren. “Of die derby leeft? Tegen Menen stonden de zenuwen meer gespannen”, weet speler Nathan Verheule (21).
The

Lees meer »

“Je loonbrief in je werkmail is niet alleen onveilig, ook simpelweg onwettig”: wil jij je documenten op papier of digitaal?

Tegenwoordig komen belangrijke documenten – zoals facturen en overheidsbrieven – vaak digitaal binnen, waardoor we al eens een betaling over het hoofd dreigen te zien. Daarom willen acht op de tien mensen zélf beslissen hoe ze zulke documenten ontvangen: digitaal of op papier. Maar kan je dat wel eisen van je telecomprovider of energieleverancier? Wat met officiële overheidsdocumenten? En is

Lees meer »

Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening

De Pittemse studentenclub Pallieter bestaat dit jaar 60 jaar en is nog altijd zeer levendig. Zeven schachten – Robbe Brabants, Chloë Cooman, Sarie Crombez, Justine Devos, Quincy Jonckheere, Niels Martain, en Michelle Velghe – worden op zaterdag 5 oktober ontgroend.
The post Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening appeared first on KW.be.

Lees meer »