Picon de Nouvion is één jaar

Het is een jaar geleden dat Bert Gunst (45), de veelzijdige schepen, cafébaas, leraar en ondernemer, met een vleugje humor en een flinke dosis creativiteit, het aperitiefdrankje ‘Picon de Nouvion: The Great Taste of Café René’ lanceerde. Dit bijzondere drankje, een eerbetoon aan de geliefde serie ‘Allo Allo!’, heeft zich inmiddels stevig in de regio gevestigd en wordt met enthousiasme ontvangen door liefhebbers van zowel de televisiereeks als van het aperitiefdrankje.

Bert Gunst is nooit verlegen om een stunt. In 2012 werden Hendrik Geeraert en Karel Cogge als twee streekbieren in de markt gezet. Het was ook in oktober 2012 dat Berts lokale betrokkenheid hem naar het schepenambt voor Toerisme leidde. Een jaar later, in maart 2013, lanceerde hij The Newport Times, een themakroeg die al snel een favoriet werd in de Nieuwpoortse Langestraat. In 2014 kwam een paté op basis van Geeraert-bier op de markt. In 2015 werd The Newport Times verkozen als de beste kroeg van Nieuwpoort in termen van sfeer, assortiment en aanbod. Het was ook Bert die de wereldberoemde Guy Siner, bekend als Luitenant Gruber in Allo Allo!, naar Nieuwpoort haalde om de mini-theaterruimte te openen in februari 2015. Dit was slechts het begin van zijn nauwe band met de cast van de BBC-reeks. In 2016 en 2018 bracht Bert zelfs drie acteurs van Allo Allo! naar Nieuwpoort om de bevrijding van de stad in 1944 te herdenken. Samen met Hendrik Verslype was Bert Gunst de drijvende kracht achter het openen van de zomerbar Le Jardin in een historische stadsboerderij in Nieuwpoort. En dan, in november 2022, werd de Picon de Nouvion gelanceerd, naar het recept van René Artois uit Allo Allo! Officer Crabtree, gespeeld door Arthur Bostrom, maakte de oversteek om de Picon te proeven en te promoten. De naam verwijst naar het dorpje waar de opnames van Allo Allo! plaatsvonden, en zoals Bert zegt: “De naam kan je zelfs na tien Picons nog vlot uitspreken.” (lacht) Het recept voor dit aperitiefdrankje kreeg Bert van de acteurs van de Britse serie zelf, na een ontmoeting op de beurs The War and Peace show in Engeland.

Signeersessies

Op zondag 8 oktober komen luitenant Hubert Gruber, soldaat Helga Geerhart en Herr Otto Flick de flessen Picon de Nouvion signeren ter gelegenheid van de verjaardag. De signeersessies vinden plaats van 10.30 uur tot 12.30 uur in de Carrefour van zowel Nieuwpoort-Stad als Nieuwpoort-Bad. (PG)

The post Picon de Nouvion is één jaar is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

Met ‘LICHT’ geven Ingeborg en David Vandyck op 22 december een uniek kerstconcert in Concertgebouw Brugge

Op zondag 22 december 2024 kan je om 18 uur in het Concertgebouw Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een 5-koppige liveband die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jeugdkoor ‘Fioretti’. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen. Met ‘LICHT’ willen

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »