Oedelem en Knokke-Heist met vertrouwen naar het burentreffen: “Iedereen kan van iedereen winnen”

In tweede provinciale staan niet al te veel derby’s op het programma. Dit weekend treffen Oedelem One en Knokke-Heist One mekaar op Den Akker. Beide ploegen begonnen matig aan het seizoen, maar vinden hiervoor logische verklaringen. Beiden maken ze zich ook sterk dat ze zaterdagavond met een positief gevoel terugkijken op dit burentreffen.

Geen overwinning

Ze werden zopas allebei 27 jaar, maar konden die verjaardag niet met een overwinning op het basketbalveld vieren. Voor Matthias De Ketelaere (Knokke-Heist One) vielen alle oefenwedstrijden in het water: “Eén keer kwam de tegenstander niet opdagen en op de andere afspraken hadden wij te weinig spelers om aan de oefenpot te beginnen. Dat betekende dat de competitie-opener meteen onze eerste wedstrijd van dit seizoen was. Het logische gevolg was dat we het nodige ritme misten om te wedijveren met de Izegemse Two.”

“Het leuke aan een korte verplaatsing is dat er meer toeschouwers meereizen” – Matthias De Ketelaere

Ook Louis Daniels beleefde met Oedelem geen prettige zaterdagavond: “We wisten vooraf dat het een zware dobber zou worden. Hier en daar wordt Langemark zelfs als kandidaat op de titel aangewezen. Bovendien misten we door allerlei omstandigheden een viertal spelers. Toch waren we niet bijster ontgoocheld, want we weerden ons dapper. Alleen op het einde van de wedstrijd lieten we het varen. Omdat we de week ervoor al wonnen, zitten we meteen in het midden van het klassement. Ik denk dat we op de linkerkolom mogen mikken, al moeten we nog groeien.”

Geolied

De doctorerende bio-ingenieur kan zich bezwaarlijk wegstoppen achter nieuwe spelers die in het geheel ingepast moeten worden. “Dat klopt, onze groep bestaat hoofdzakelijk uit een bende vrienden die mekaar in de jeugd bij Sijsele ontmoetten en die nu bij Oedelem terecht zijn gekomen met één welbepaalde doelstelling: plezier maken, iedereen speelkansen bieden zonder dat er iemand echt voor zijn plaatsje moet vechten. Wij spelen al zo lang samen dat we weten wat we van mekaar kunnen verwachten. Coach Joost De Meyer kent de meesten al van in de jeugdcategorieën en stuurt ons aan op het vlak van de te spelen plays.”

Thuisreputatie

Geen van beide 27-jarigen vindt de derbysfeer typerend voor het komende duel. “Oedelem en Sijsele zijn de gemeenten die we snelst kunnen bereiken, maar een echt derbygevoel geeft dat niet. Wat wel leuk is aan zo’n korte verplaatsing is dat er meer toeschouwers meereizen en de ploeg ondersteunen. Dat zal voor Oedelem niet anders zijn, maar we vrezen hun thuisreputatie niet.”

Daniels pikt geruststellend in voor de Knokkenaars: “Vroeger waren veel ploegen bang om naar Den Akker te komen, maar voor ons was dat thuisvoordeel tot nog toe niet zo evident, vooral omdat we in een andere zaal trainden. We gaan gewoon voor de punten en de overwinning en als het even kan, willen we de beste thuisploeg van de reeks worden.”

Vertrouwen

Beide protagonisten schatten hun winstkansen ook relatief hoog in. “Het leuke aan tweede provinciale is dat iedereen van iedereen kan winnen”, denkt De Ketelaere. “Maar het omgekeerde is ook waar: heb je een mindere dag, dan calculeer je maar best een verlieswedstrijd in.”

Daniels denkt dan weer dat de terugkeer van enkele afwezigen beslissend wordt: “Zowat alle vraagtekens vallen weg, al missen we allicht nog één of twee spelers met blessures. Knokke-Heist is een haalbare kaart, zodat we er een goed oog in hebben dat we het reeksje thuisoverwinningen kunnen verderzetten.”

Trouw aan de ploeg

De Ketelaere haalt tenslotte nog de trouw aan het team aan: “Ik kende nooit een andere ploeg dan Knokke-Heist en dat zal ook in de toekomst niet gebeuren. Een bewuste keuze, want als je voor de fun speelt, heeft het geen enkel nut om andere oorden op te zoeken. Er gaat niets boven trainen en spelen op een paar kilometer van thuis.”

Daniels verbindt zijn lot dan weer aan zijn ploegmaats. “Stilaan zijn er een paar die aan stoppen denken. Ik heb nog veel goesting, maar als de ploeg uiteenvalt, houdt het ook voor mij op.” (MD)

Zaterdag 7 oktober om 20.30 uur: Oedelem One – Knokke-Heist One.

The post Oedelem en Knokke-Heist met vertrouwen naar het burentreffen: “Iedereen kan van iedereen winnen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij maakt voorbereidende cursus: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Bezoekers zien tot eigen verbazing hoe grote krokodil over omheining begint te klimmen in dierentuin

Dat was even schrikken voor enkele bezoekers in het Malcolm Douglas Crocodile Park in Australië. Ze zagen tot hun eigen verbazing hoe een grote krokodil erin slaagde om een omheining te beklimmen. “Het is duidelijk dat het dier nu wil gevoederd worden”, aldus een van de dierenverzorgers. “Mocht de krokodil tot in de voedingsruimte geraken terwijl de deuren nog open

Lees meer »