Na onderschepping koeriers in Ardooie en Houthulst: kopstuk drugsbende riskeert vier jaar cel

Een 29-jarige Nederlander riskeert voor de Brugse strafrechtbank vier jaar effectieve celstraf en 246.000 euro verbeurdverklaring voor grootschalige drugshandel. Youssri B. stuurde koeriers aan om in België cannabis te leveren.

Het gerecht kwam Youssri B. op het spoor nadat twee van zijn koeriers gevat werden. Op 15 oktober vorig jaar liep de Nederlandse Janke K. (23) in Ardooie tegen de lamp. Zes dagen later werd Maldegemnaar Brecht D. (20) in Houthulst onderschept. De koeriers gebruikten hetzelfde verpakkingsmateriaal en verder onderzoek leidde een maand later tot de arrestatie van B. “Op zijn gsm stonden filmpjes waarin hij pochte met drugs, cash geld, wapens en luxereizen”, aldus procureur Frank Demeester.

Volgens het gerecht was de twintiger uit Roosendaal al twee jaar met drugshandel bezig. Sinds het voorjaar van 2022 schakelde hij koeriers in. In 2018 liep hij al eens tegen de lamp met 321 gram cannabis. Daarvoor werd hij in Antwerpen veroordeeld tot dertig maanden voorwaardelijke celstraf. Volgens zijn advocaat heeft B. nu gebroken met het drugsmilieu. “In zijn laatste verhoor heeft hij duidelijk man en paard genoemd”, aldus meester Thomas Gillis, die een straf met probatie-uitstel suggereerde.

Voor Janke K. vroeg de procureur woensdag twintig maanden cel en 5.000 euro verbeurdverklaring. “Zij voerde op negen maanden tijd een tiental ritten uit”, verduidelijkte Demeester. Brecht D. kijkt aan tegen achttien maanden cel en 1.500 euro verbeurdverklaring. “Hij was verslaafd en had geldproblemen”, pleitte zijn advocaat. De uitspraak volgt op 15 november. (AFr)

The post Na onderschepping koeriers in Ardooie en Houthulst: kopstuk drugsbende riskeert vier jaar cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »

Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis. “Nergens crisisopvang te vinden voor hem”

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »

Tim Lefever is voorzitter van gratis festival Grensrock: “Lokale bedrijven vragen soms zelf om te sponsoren”

Tim Lefever (42) is de trotse voorzitter van Grensrock, hét gratis festival bij uitstek in de regio. Wij blikken samen met hem even vooruit op de komende editie, het voorzitterschap en de toekomst van Grensrock. Druk druk druk? “De laatste week voor het festival is mijn vrouw een week Grensrock-weduwe”, lacht de Menenaar.
The post Tim Lefever is voorzitter

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »