Marie-Louise viert honderdste verjaardag

Woensdag 4 oktober is Marie-Louise Catry 100 jaar geworden. Ze werd geboren in Knokke op 4 oktober 1923.

Ze woont al 35 jaar in Oostkamp, eerst in de Bruggestraat, later in de Stationsstraat en sinds een aantal jaren in een service flat van Ter Haege, verbonden aan het RVT Sint-Jozef. Kort na de oorlog, op 10 juli 1945 huwde ze in de Heilig-Hartkerk in Knokke met Carlos Heyneman.

“We hebben elkaar leren kennen tijdens het schaatsen op de lac van Knokke, de plas achter La Reserve. Toen waren het wel nog zeer strenge winters”, vertelt Marie-Louise. Haar man overleed 29 jaar geleden. Naast de zorg voor haar gezin runde ze een winkel in zilverwerk in de Dumortierlaan in Knokke. Hun huwelijk werd bezegeld met Paul Heyneman gehuwd met Ann Vandendriessche, Danny Heyneman gehuwd met Linda Buddaert en Ingrid Heyneman gehuwd met Jean-Luc Moenaert.

Haar kleinkinderen zijn Barbara Heyneman, Eline Heyneman, Christophe Heyneman , Carol Heyneman, Maxime Moenaert en Magali Moenaert. Kobe, Elodie, Theo, Raf, Jaimy, Tom, Julie, Luna zijn haar achterkleinkinderen. Marie-Louise bracht vroeger veel tijd door met breien, borduren en van het genieten van een heerlijk glas champagne. Nu vult ze haar tijd met tv kijken, boekjes lezen en koffie gaan drinken met haar vriendin Monique waar ze altijd een gezellige babbel mee heeft.

Haar dochter verteld ook nog dat vroeger tot drie maal per jaar de grote kuis deed en dat stof afnemen nog altijd frequent gebeurt. Als we Marie-Louise vragen wat het geheim is om 100 jaar te worden antwoord ze vlot. “Content en optimistisch zijn. Veel beter kan het dan niet zijn zeker. Maar zeker in mijn geval is het het plezier dat ik heb aan het gezelschap van mijn kinderen en kleinkinderen.” (GST)

The post Marie-Louise viert honderdste verjaardag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

KIJK. Woedende DJ Hardwell beëindigt abrupt zijn optreden op Saga Festival: “Zo kan ik niet optreden”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Vier doden en tientallen gewonden bij aanval op Oekraïense stad Dnipro – “Oekraïne zal op NAVO-top slecht nieuws krijgen”

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Tegelijkertijd zal Oekraïne zal op de NAVO-top begin

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »