Kortrijk Weide als ‘place to play’ op Unwrap Play Day

Depart, Tranzit en Urban Sports Park, daar is het te doen op zaterdag 14 oktober in Kortrijk. Van 13 tot 19 uur vindt er de allereerste Unwrap Play Day plaats. Die dag kan jong en ouder, n00b of ervaren, kennismaken met AR en VR games, esports, de toestellen uit de eigen jeugd herontdekken en nog zoveel meer. Gratis is het codewoord, maar voor bepaalde activiteiten moet je vooraf inschrijven.

Partner content

Stad Kortrijk koppelt een extra virtuele dag aan Unwrap, het entertainment festival voor professionals en studenten op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober. Jeugd- en sportdienst roepen zaterdag 14 oktober, samen met enkele partners, uit tot Play Day. Die dag staan de deuren op Kortrijk Weide wijd open voor iedereen om gratis te genieten van de grenzeloze mogelijkheden van gaming en esports.

De walvis

Wie denkt niets met gaming te hebben, zal bedrogen uitkomen. Wie kent niet de arcadetoestellen uit de jaren ’80? Elke liefhebber wordt die dag plots weer dertig jaar jonger. Acht Kortrijkse jeugdhuizen gaan de strijd aan om de titel van gaming-kampioen in een episch toernooi. Inzet is een arcadegame voor hun jeugdhuis. Opmerkelijk zijn de Devillé Arcades: arcades met een hoek af die uitnodigen om te gamen zonder scherm. Eén van de meest out-of-the-box game-ervaringen is de Walvis: een houten constructie van 10 meter lang en 2 meter breed.

Over de grenzen van de werkelijkheid

De Kortrijkse bib haalt alles uit de kast en komt ermee naar de Console corner. Nintendo Switch, PS5, Xbox, Nintendo Wii, … De bezoeker kiest een console, een spel en wordt op het juiste spoor gezet voor een unieke ervaring. Met een VR-bril voor de ogen verlies je jezelf in een wereld vol verbazingwekkende visuals, spelavontuur en ongekende sensaties. Die ervaring overschrijdt de grenzen van de werkelijkheid.

Je kan een VR-bril opzetten, of een retro-klassieker als Mortal Kombat spelen. © Jonas Verbeke

Kortrijk heeft een van de beste gaming scholen ter wereld. Niet onlogisch dus dat er topgames worden gemaakt door Belgische gamestudio’s. Je kan deze ontdekken en spelen in aanwezigheid van de ontwikkelaars van DAE studios.

Minecraft wedstrijd

Liefst 20 klasgroepen schreven zich in voor de Minecraft contest en kregen een maand om de virtuele versie van een Kortrijkse site in Minecraft te creëren. Op Play Day selecteert een jury, de esports community van Howest, de drie beste. Die worden getoond en speelklaar gemaakt. De spelers kunnen dan stemmen voor het winnende concept. Winnaars verdienen ‘de gamedag van hun leven’. Leuk om weten: die dag is ook de site van Kortrijk Weide, waar het zwembad Lago Kortrijk Weide, Depart & Hangar K deel van uitmaken, bespeelbaar in Minecraft.

Esports op topniveau

Esports mogen op Unwrap Play Day niet ontbreken. Een Pro Fifa esporter van KVK en een basketter in NBA2K wachten in het Urban Sports Park om zich te meten met de enthousiaste bezoekers. Een unieke kans voor wie zijn kansen in het wereldje wil testen.

In Depart barst de strijd los binnen het BSL Rocket League Tournament. Studententeams strijden in dit razendsnelle en knotsgekke telegeleide autovoetbalspel om prijzengeld en points binnen de Belgian Student League.

Unwrap Play Day, zaterdag 14 oktober in Kortrijk Weide, van 13 tot 19 uur. Info: www.unwrap.be/play-day/home

The post Kortrijk Weide als ‘place to play’ op Unwrap Play Day is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

Allereerste Plop-Up Shop aan de kust opent feestelijk de deuren: “Primeur voor Nieuwpoort”

Op vrijdag 28 juni werd in de Albert I Laan de Plop-Up Shop feestelijk geopend, een unieke mijlpaal voor Nieuwpoort en de allereerste Plop-Up winkel aan de Belgische kust. Het evenement vond plaats om 16 uur en werd bijgewoond door Carl Lenaerts, CEO van Plopsa, en Geert Vanden Broucke, burgemeester van Nieuwpoort. De opening werd extra speciaal door de aanwezigheid

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »