Kanegemnaar vindt opnieuw vermoedelijke granaat uit WO I in veld

Hobby-metaaldetectorist Nic De Vrieze heeft woensdag naar alle waarschijnlijkheid opnieuw een stuk oude oorlogsmunitie gevonden in een veld in Kanegem. Vorige zomer vond hij op dezelfde manier ook al een granaat uit de Eerste Wereldoorlog.

“Aan de vorm te zien gaat het dit keer niet om een geweergranaat, al weet ik nog niet welk type het precies is”, reageert Nic. Hij was woensdag met z’n metaaldetector aan de slag in een veld in Kanegem toen hij het vuistdikke stuk verroeste metaal vond. “Net als vorige keer heb ik meteen melding gemaakt bij de politie. Zij zijn inmiddels een kijkje komen nemen en ontmijningsdienst DOVO werd ook verwittigd. Ze komen het tuig wellicht later deze week ophalen.”

Nic (47) is pas een kleine vier maanden geleden gestart met z’n hobby als erkend metaaldetectorist, al leverde hem dat al heel wat vondsten op. “Lang niet alles is de moeite om boven te halen”, vertelt hij. “Ik kwam behalve de granaten ook al verschillende kogelhulzen tegen, maar ik zoek in de eerste plaats naar oude munten. Sinds ik gestart ben heb ik er nu al 96 gevonden. En daar zitten enkele heel mooie exemplaren bij. Zo heb ik zelfs al eentje gevonden die dateert uit de tijd van Napoleon.” (SV)

The post Kanegemnaar vindt opnieuw vermoedelijke granaat uit WO I in veld is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 85-jarige Eelhart Peirs en de 84-jarige Jeannine Degezelle tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje.
The post Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »

“Niet meteen wat je verwacht van een man die democratie hoog in het vaandel draagt.” Greet De Keyser over Biden die alleen wil wijken “als de Almachtige Heer het hem zou vragen”

Onze verslaggeefster in de VS, Greet De Keyser, keek naar het interview van president Joe Biden op zender ABC en hoorde hem vastberaden zeggen dat hij er niet aan dénkt om uit de race naar het presidentschap te stappen. Dat ondanks zijn belabberde debat met tegenkandidaat Donald Trump. Kon Biden iets rechtzetten in zijn eerste interview na die afgang, die

Lees meer »

Tennisser Zizou Bergs geplaatst voor Olympische Spelen: “Zullen met plezier afreizen naar Parijs”

Opluchting in het Belgische tenniskamp: met Zizou Bergs neemt deze zomer toch een landgenoot deel aan het olympische enkelspel. Dankzij een aantal afzeggingen haalde hij nipt de hoofdtabel. In het dubbelspel zijn het duo Sander Gillé en Joran Vliegen geselecteerd door de Internationale Tennisfederatie. Zij zien Parijs 2024 als een hoog doel, in tegenstelling tot Elise Mertens die zelf verzaakte

Lees meer »