Isabelle na maar liefst 50 dagen herenigd met vermiste kat Bilou: “Hij weegt nog maar de helft. Hij heeft duidelijk afgezien”

Vel over been en met een toegetakelde vacht werd kater Bilou na vijftig dagen herenigd met zijn baasje Isabelle Tytgat (40). Het dier raakte in augustus vermist. Isabelle had alle hoop al opgegeven, maar afgelopen vrijdag werd Bilou gevonden, op zeven kilometer van thuis. “Het is een mirakel, ik had nooit gedacht hem ooit nog terug te zien”, zegt Isabelle.

“Bilou is een echte huiskat”, zegt Isabelle Tytgat (40), die vrijdag na bijna twee maanden eindelijk herenigd werd met haar huisdier. “Hij is normaal heel aanhankelijk en kan ook erg goed overweg met kinderen”, vertelt Isabelle. “Op een avond in augustus kwam hij niet terug naar binnen. Ik heb toen een uur langer gewacht om te gaan slapen. Ik ben ook ’s nachts nog eens opgestaan om te kijken of hij al terug was, maar hij bleef de hele nacht weg.”

Het gemis was groot en dus ging Isabelle de volgende ochtend al zoeken naar haar geliefde kater. “Ik heb in alle grachten en grasvelden in de buurt gezocht en ik ben alle buren afgelopen om te vragen of iemand Bilou gezien had.”

Ook de dag nadien kwam hij niet thuis. “Ik hoopte dat hij door een gezin met kinderen was opgepikt om hen bezig te houden tijdens de vakantie. Maar toen kwam 1 september en nog altijd was hij niet terecht. Ik was ervan overtuigd dat hij nog leefde, maar omdat er nergens een spoor van hem was, dacht ik niet dat ik hem ooit nog zou terugzien.”

Vel over been

Maar afgelopen vrijdag, vijftig dagen nadat Bilou de wijde wereld introk, werd hij teruggevonden, zo’n zeven kilometer verderop. “Toen ik vrijdag naar mijn werk vertrok, zag ik in een bocht aan de kant van de weg een kat zitten”, zegt Micha Lema. “Ik zag meteen dat er iets niet klopte. Ik ben gestopt en ben uitgestapt om te kijken wat er aan de hand was. De kat aarzelde wat, maar maakte uiteindelijk toch contact. Toen ik het lijfje voelde, werd mijn vermoeden bevestigd: het diertje was vel over been. Zijn vacht was enorm vuil en zat vol beestjes en klitten.”

Micha besloot om het diertje mee naar huis te nemen om eerste zorgen toe te dienen en het wat water en eten te geven. “Het slokte het eten binnen en dronk gretig, maar gaf meteen alles terug over”, zegt Micha. “Het beestje had dus ongetwijfeld al dagen niet gegeten. Hij was wel erg sociaal, dus ik was er zeker van dat dit geen zwerfkat was, maar een verloren gelopen huiskat. Op de website van www.vermistekatten.be vond ik uiteindelijk het zoekertje van Isabelle, dat maar liefst vijftig dagen eerder geplaatst was. Ik heb meteen contact opgenomen. Diezelfde dag nog werd Isabelle met Bilou herenigd.”

Mirakel

“Het is echt een mirakel”, zegt Isabelle. “Ik ben enorm opgelucht dat hij terug thuis is, maar hij heeft duidelijk afgezien onderweg. De laatste keer dat ik hem zag, woog hij bijna zes kilogram, nu weegt hij nog amper de helft. Zijn vacht is ook erg toegetakeld en zijn huid is geïrriteerd door de klodden. Hij durft ook niet meer naar buiten. Het zal nog een hele tijd duren voor Bilou terug volledig zichzelf is. Dankzij de goede zorgen van Micha en dierenarts Ine Van Hoye is hij wel aan de beterhand, en daar ben ik hen ontzettend dankbaar voor.” (CSM)

The post Isabelle na maar liefst 50 dagen herenigd met vermiste kat Bilou: “Hij weegt nog maar de helft. Hij heeft duidelijk afgezien” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

“Het leek een voetnoot, maar het nieuws van Vanessa was géén detail”: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »