Groen licht voor Wopke Hoekstra om EU-klimaatchef te worden

11:12 Het Europees Parlement heeft zijn fiat gegeven voor Wopke Hoekstra en Maros Sefcovic om Frans Timmermans te vervangen in de Europese Commissie.

Meer krantenkoppen in België

Zijn ex-vriendin krijgt een deel, andere begunstigden buitenspel gezet: de erfenis van Matthew Perry doorgelicht

Hij speelde tien seizoenen lang de iconische rol van Chandler Bing in ‘Friends’ en toch had Matthew Perry, die vorig jaar overleed, ‘maar’ 1,4 miljoen euro op zijn bankrekening staan. Waar is zijn fortuin naartoe? Scoort Perry daarmee beter of slechter dan zijn vijf beroemde ‘Friends’? En wie heeft er allemaal recht op zijn erfenis? “Ik heb bewust geen voorzieningen

Lees meer »

IVBO biedt gratis herbruikbare bekers aan voor organisatoren van evenementen

Vanaf 1 augustus 2024 biedt IVBO, het Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor Vuilverwijdering en -verwerking in Brugge en Ommeland, gratis herbruikbare bekers aan voor organisatoren van evenementen in Beernem, Blankenberge, Damme, De Haan, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke. Dit initiatief, in samenwerking met SOBO vzw, heeft als doel afvalvermindering en duurzaamheid te bevorderen.
The post IVBO biedt gratis herbruikbare bekers aan voor

Lees meer »

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

Wie strandafval ruimt, maakt kans op duoticket voor Zandsculpturenfestival

In een unieke samenwerking bundelen afvalverwerkingsbedrijf Remondis, het Zandsculpturenfestival Middelkerke en milieubeweging Proper Strand Lopers hun krachten voor een propere omgeving. Elke dag kunnen strandgangers nu een duoticket winnen voor het Zandsculpturenfestival Middelkerke door simpelweg een emmer strandafval op te ruimen.
The post Wie strandafval ruimt, maakt kans op duoticket voor Zandsculpturenfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »