Genieten van Franse chansons, kaas en wijn in zaal Lindelei

Het gospelkoor Sonore verzorgt op zaterdag 14 en zondag 15 oktober in zaal Lindelei een concert met Franse chansons: Si on chantait. Aansluitend is er een kaas- en wijnfestijn.

Het koor ontstond uit het kerkelijk koor Sint-Lucia en werd in 1990 opgericht als een onafhankelijk vierstemmig gemengd koor. Het staat al die jaren onder de leiding van Johan Delaere. “Bijna elk jaar werkten we met het koor een project uit rond een bepaald thema”, zegt Johan. “Ons koorpopconcert van 1994 zorgde voor een grote verrassing in de koorwereld en in 1998 kwam Sonore voor de dag met The glory of gospel, een concert met negrospirituals en gospels. Het bleef niet bij dit ene concert, want we specialiseerden ons verder in gospelmuziek. Uitstraling was hierbij zeker een belangrijke factor en dit resulteerde nog tot op vandaag in een reeks concerten in gans Vlaanderen.”

Franse chansons

Het Sonore-koor bleef naast de gospeloptredens ook workshops voor iedereen en themaconcerten verzorgen. “Dit jaar kozen de koorleden voor een programma met Franse chansons. We maakten een selectie uit de mooiste chansons, die de meesten onder ons nog zullen herinneren: Les Champs Elysées van Joe Dassin, L’oiseau et l’enfant van Marie Myriam die daarmee het Eurovisiesongfestival in 1977 won, Si on chantait van Julien Clerc, Désenchantée van Mylène Farmer, L’important c’est la rose van Gilbert Bécaud, Je veux van Zaz en verder nog nummers van Edith Piaf, Stromae, Gilbert Bécaud, … Alle nummers bewerkte ik overigens zelf.” Dirigent Johan Delaere studeerde aan het Conservatorium in Gent, waar hij zeven eerste prijzen behaalde.

Je kunt op zaterdag 14 oktober om 19 uur en op zondag 15 oktober om 11 uur niet alleen genieten van Franse chansons, maar ook van de heerlijkste kazen met een glaasje wijn. Het aantal plaatsen is beperkt, daarom kan enkel worden ingeschreven via de website van het koor.

Meer informatie en inschrijven: www.koorsonore.be.

The post Genieten van Franse chansons, kaas en wijn in zaal Lindelei is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE CERCLE BRUGGE-KILMARNOCK. Denkey mist strafschop na VAR-interventie

Na het 1-1-gelijkspel in de heenmatch is het alles of niet voor Cercle Brugge in de Europa League. Vanavond moet de Vereniging volop aan de bak tegen het Schotse Kilmarnock willen ze zich plaatsen voor de derde voorronde. Zetten ze hun Europese parcours verder met een thuisoverwinning? Kijk live op VTM2 en VTM GO, of mis niets van de actie

Lees meer »

Indische dj Roop – die lesgeeft op plaatselijke Tomorrowlandschool – debuteert in Boom: “Mijn collega’s dachten dat ik gek was geworden”

Hij geeft al jaren muziekles op de Music & Arts School in Kolkata, en mocht z’n kunnen al etaleren op festivals in z’n thuisland. Maar een buitenlands optreden, laat staan een plekje op de affiche van Tomorrowland: die eer viel dj Roop nog niet eerder te beurt. Tot nu. De Tomorrowland Foundation haalde hem naar België, en liet hem tijdens

Lees meer »

Stranduitbater Christoph (54) merkt verloren gelopen meisje (11) op na urenlange zoekactie: “Ze had zich net op een ligbedje gezet, zo uitgeput was ze”

Aan het strand van Knokke-Heist was er woensdagavond grote paniek toen een 11-jarig meisje vermist is geraakt nadat ze voor het laatst in zee was gezien. Haar ouders sloegen alarm en konden na een grote zoekactie van een tweetal uur hun dochter opnieuw in de armen sluiten. “Toen ze haar mama zag, begon ze meteen te wenen”, vertelt Christoph van

Lees meer »

Technologische blunders van Secret Service kostten Trump bijna het leven: “We hadden hem misschien kunnen tegenhouden”

Dat de Amerikaanse Secret Service fouten heeft gemaakt in de dagen, uren en minuten voor de mislukte moordaanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, is al langer duidelijk. Weken nadat de aanslag komen nieuwe details bovendrijven die dat nogmaals bevestigen. Uit een hoorzitting in de Senaat blijkt dat de geheime dienst de aanslag niet kon voorkomen door technologische blunders.

Lees meer »

Producent van babymelk moet Amerikaanse moeder 495 miljoen dollar schadevergoeding betalen 

Het farmaceutisch bedrijf Abbott Laboratories moet een Amerikaanse vrouw een schadevergoeding van 495 miljoen dollar betalen. Een jury in de staat Missouri oordeelde dat het prematuur geboren kind van de vrouw een ernstige darmziekte ontwikkelde door de babymelk van het bedrijf. Het is slechts 1 van de bijna 1.000 gelijkaardige rechtszaken rond babymelk die lopen tegen melkpoederproducenten in de Verenigde

Lees meer »

“Mooie reclame voor de streek”: ’t Oud Gemeentehuis uit Poelkapelle vanaf 5 augustus in ‘Met Vier in Bed’op VTM

Stijn Vercruysse (42) en Nele Tryssessone (40) zijn vanaf volgende week te zien in het VTM-programma ‘Met Vier in Bed’. Het koppel baat al 13 jaar hotel ‘t Oud Gemeentehuis op het Guynemerplein in Poelkapelle uit. Hun accommodatie komt in de laatste aflevering van de week aan bod, op donderdag 8 augustus.
The post “Mooie reclame voor de streek”:

Lees meer »