Geert Crombez (Eendracht Brugge – 4B) is voor het eerst T1

Voor het duel in Sint-Joris waren alle centrale verdedigers out. Toch werd een billijke 4-4-puntendeling behaald. Geert Crombez coacht met veel geduld. Hij moest een hele nieuwe ploeg bouwen. Daarin slaagde hij grotendeels dankzij zijn kennis van het wereldje en zijn fenomenaal netwerk.

Geert Crombez heeft als trainer alle watertjes doorzwommen: onderbouw, bovenbouw en beloften. Als prille zestiger staat hij voor het eerst voor een eerste ploeg. “Klimmen en dalen is leuker dan een tweede team onder je vleugels hebben. Bij de beloften wist je nooit vooraf wie je zou kunnen opstellen, je was te afhankelijk van het vlaggenschip. Nu kan ik wat op automatismen werken. We sukkelen met een resem gekwetsten. Toen ik de voorbereiding opstartte, waren er velen op reis en keerden pas half augustus of later terug. Dat is geen verwijt, de jongens kunnen vaak niet anders wegens werkomstandigheden of studieredenen. Ze ontbeerden zodoende wel matchritme. Dat is de realiteit.”

Nicolas Van Haverbeke

“Een kanjer als Thibaut Vandewalle bijvoorbeeld missen we enorm. De ligamenten van zijn enkel zijn gescheurd. Dat is pure pech maar voor ons een aderlating. We sprokkelden vijf puntjes, verloren twee keer, speelden evenveel keer gelijk en wonnen thuis tegen Oostkamp. Het begint te beteren. De voorbije dinsdag en donderdag mocht ik meer dan 20 deelnemers begroeten op training. De samenwerking tussen mezelf en mijn medetrainer Hendrik Anckaert loopt op wieltjes. Langzaam maar zeker slagen we erin de pionnen op de juiste positie te postuleren. Eens we verlost zijn van die blessurelast, dan denk ik dat we toch voor verrassingen zullen zorgen, ook qua resultaten.”

“Ik voel geen druk, als trainer krijg ik hier alle vrijheid”

“Ja, zelfs tegen toppers. Ik ken alle opponenten. Mijn jongens zullen daar gretig van gebruik maken. Nummer vijf Aartrijke wordt onze eerstvolgende uitdaging. Dit wordt een speciaal duel tegen T1 Nicolas Van Haverbeke, mijn voorganger aan de Watertoren. Onze jongens zien daar serieus naar uit. Daarna komt Damme op bezoek. Deze superformatie kreeg zopas van nummer tien Zwevezele 5-1 op de broek. Zo zie je maar dat elke ploeg uit onze reeks te pakken is. Wij evalueren van zondag tot zondag. Druk is ons vreemd. Wij trainers krijgen alle vrijheid van onze voorzitter.” (JPV)

Zondag 8 oktober om 15 uur: KVV Aartrijke – VV Eendracht Brugge.

The post Geert Crombez (Eendracht Brugge – 4B) is voor het eerst T1 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan verplicht waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

Ultraconservatieve aartsbisschop geëxcommuniceerd wegens verwerpen van autoriteit paus

Een ultraconservatieve Italiaanse aartsbisschop Carlo Maria Vigano is geëxcommuniceerd. Dat heeft het Vaticaan vrijdag laten weten. Excommunicatie is een ernstige kerkelijke straf die de gestrafte uitsluit van deelname aan het volle sacramentele leven van de kerk. De 83-jarige man staat bekend als een heftig tegenstander van paus Franciscus. Hij werd veroordeeld wegens “schisma” nadat hij de autoriteit van de katholieke

Lees meer »

Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging eindelijk open voor verkeer

Op vrijdag 5 juli werd de vernieuwde N35 feestelijk geopend. Na een uitdagend proces, dat zes maanden langer duurde dan gepland, is het project eindelijk afgerond. De N35, een belangrijke verkeersader, loopt door de gemeenten Veurne, Koksijde en De Panne en is nu klaar voor gebruik.
The post Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »