Geen straf voor ondervoorzitter die geld stal van noodlijdende dierenasiel

Opschorting van straf. Dat is het oordeel dat rechter velde voor J.V. (44) uit Menen. Als ondervoorzitster van dierenasiel vzw De Knuffelpootjes in Rekkem stak ze 14.600 euro in eigen zakken. Geld dat ze heel hard nodig hadden.

Een chocoladeverkoop om de kas te spijzen. Bij dierenasiel vzw De Knuffelpootjes in Rekkem is het maar een manier om geld binnen te rijven. Geld dat heel hard nodig is, want alleen al de energiekosten zorgen ervoor dat de financiën er niet altijd rooskleurig uitzien. Dat bleek al duidelijk toen het asiel via een crowdfunding geld moest ophalen om de honden en katten een warm nest te kunnen bieden.

Verontwaardiging alom wanneer dan een medewerker bleek in de kassa te grabbelen. De 44-jarige J.V. was er destijds ondervoorzitter en verantwoordelijk voor de adoptieprocedure van de aanwezige katten. Die positie misbruikte ze schromelijk. “Het geld dat binnenkwam voor de adoptie van de katten werd niet overgemaakt. Ook geld van de verkoop van chocolade verdween. Ze gebruikte het geld voor haar eigen dagelijkse uitgaves”, deed het Openbaar Ministerie de feiten eerder uiteen.

14.600 euro

In het totaal ging ze aan de haal met een bedrag van maar liefst 14.600 euro. Ze bekende de feiten, maar kon geen verklaring geven. “Ik kan niet meer zeggen dan dat het me spijt”, vertelde ze de rechter. “Ik weet niet hoe het kon gebeuren. Ik was slordig met papieren, kampte met een burn-out en zat heel diep. Nu heb ik wel de stap durven zetten om hulp te vragen.”

Intussen betaalde de vrouw al zo’n 5.000 euro terug. De rechter toonde zich dan ook mild en gaf haar de gunst van de opschorting. De rechter achtte de feiten dus bewezen, maar schortte de uitspraak van veroordeling voor een bepaalde termijn op. (JDr)

The post Geen straf voor ondervoorzitter die geld stal van noodlijdende dierenasiel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel

Het eerste padelwisselbekertornooi in Elverdinge kreeg de toepasselijke naam Padel-Ver-Volg Cup mee, een samentrekking van de namen van de organiserende club en de sponsor.
The post Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »