Disha (12) schittert straks in The Voice Kids: “Ik wil later ook mijn eigen kleren maken, zoals Pommelien”

In de vierde aflevering van The Voice Kids, vrijdagavond te zien op VTM, komt Disha’s langgekoesterde droom uit. Ze zingt vaak met haar drie jongere zusjes, soms tot wanhoop van mama Ellen die in Blankenberge een taxibedrijf uitbaat. “Ze zingen niet alleen in de auto maar ook zelfs in de Colruyt”, klinkt het.

Altijd al heel muzikaal

Disha, pas 12 jaar en net gestart in het secundair van Sint-Jozef Sint-Pieter, kan niet wachten om haar passie te delen met de wereld. “Ik zing al zo lang als ik het mij kan herinneren”, vertelt de vrolijke spring-in-‘t-veld aan de telefoon. Een paar jaar geleden maakte ze met de Blankenbergse academie haar musicaldebuut als kleine Cosette in Les Misérables. “Ondertussen was ze met notenleer gestopt omdat ze dat niet meer leuk vond”, zegt mama Ellen Vangenechten (40). “Maar kijk, door haar avontuur in The Voice heeft ze nu toch weer de smaak te pakken. Ze is dit jaar opnieuw aan de academie ingeschreven.” Volgens haar mama was Disha altijd al een heel muzikaal kind. “Heeft ze niet van mij”, aldus Ellen, “maar de aanleg zit wel een beetje in de familie: Paul Decoutere (ooit als gitarist aan de zijde van Arno, red.) was mijn oom.”

“En papa kan ook wel nog goed zingen”, horen we Disha op de achtergrond. Zij is fan van Taylor Swift, Harry Styles en Billie Eilish. “En van Olivia Rodrigo. Ik was helemaal zot van die medley van ‘Vampire’ en ‘Get Him Back’”, klinkt het enthousiast. Haar keuze voor The Voice Kids was echter ‘Homesick’ van Dua Lipa. “In 2018 scoorde Jade daarmee al in de allereerste aflevering. Massa’s tof liedje, echt toppie. Ik heb het zeker al een miljoen keer gezongen”, lacht Disha. Mama Ellen kan ervan meespreken. “Wij komen op straat nooit onopgemerkt voorbij”, glimlacht ze. “Je moet weten dat ik niet één maar víer dochters heb, en ze zingen alle drie de hele dag door. Niet alleen in de auto, ook in de Colruyt. Soms wel wat vermoeiend”, glimlacht ze. “Mama doet dan weleens alsof ze ons niet kent. Of ze zegt zo tegen de andere mensen in de winkel van: drie zotte dozen voor de prijs van één”, schatert Disha.

Droom in vervulling

Haar deelname aan The Voice Kids is een langgekoesterde droom die uitkomt. “Ze wil al meedoen sinds ze vier was, maar toen was ze daar uiteraard nog te klein voor. Toen we haar dan uiteindelijk toch inschreven, duurde het eerst nog zeven maanden voor we bericht kregen. We hadden de hoop ondertussen al opgegeven”, vertelt Ellen. Disha kreeg het heuglijke nieuws op school. “Met confetti en alles. Toch ook wel een klein beetje gênant”, grijnst ze. Wat ze tot nog toe van de andere kandidaten vond? “Lize vond ik goed, met haar cover van Olivia Newton-John. Ines heeft een prachtige stem, en ook van Ella en Aurora was ik onder de indruk. Zelf hoopte ik vooral dat Pommelien voor mij zou omdraaien. Ik droom er wel van om beroemd te worden, ja. Ik zou graag zoals Pommelien mijn eigen kleren maken als ik groot ben, want stijl is ook belangrijk als je op een podium staat. Gewoon je eigen ding doen en niet meelopen met de rest.”

Pyjama, sushi en The Voice Kids

Disha mocht haar zangtalent afgelopen zomer trouwens ook al demonstreren op Parkies in Blankenberge. “Ik heb twee liedjes gezongen in het voorprogramma van Sandrine en Coco Jr. En ook in de VIP-tent van Zomerhit heb ik op het podium gestaan”, glundert Disha. “Ze is al een beetje een lokale beroemdheid”, glimlacht trotse mama Ellen. Vrijdagavond is het pyjama party bij haar thuis. “Ik heb mijn beste vriendinnen uitgenodigd om te komen kijken”, zegt Disha. “We gaan sushi bestellen. Iedereen in de klas is trouwens heel nieuwsgierig, mijn juf heeft me zelfs al gevraagd of ik niet eens op school wou zingen. Iedereen zal dus wel voor de televisie zitten vrijdagavond – ik wil voor maandag een ziektebriefje”, grapt ze.

The post Disha (12) schittert straks in The Voice Kids: “Ik wil later ook mijn eigen kleren maken, zoals Pommelien” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »

Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen

Haike Demuylder en Ruben Raedt, eigenaars van babyboetiek Orsetto, openden Casa Osito, een vakantiewoning in Spanje volledig gericht op gezinnen met jonge kinderen. “Kindvriendelijke, volledig uitgeruste vakantiewoningen in het buitenland zijn quasi onbestaand.”
The post Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »