Deurwaarder (63) zeven minuten lang afgeranseld, dader krijgt twee jaar cel

K.D. (59) uit Wielsbeke ontplofte toen hij op 24 november vorig jaar bezoek kreeg van een deurwaarder uit Poperinge. Op camerabeelden was te zien hoe hij hem zeven minuten lang te lijf ging. Het levert de man nu een celstraf van twee jaar op, waarvan de helft voorwaardelijk.

Een routinebezoek moest het worden. Een 63-jarige deurwaarder uit Poperinge, werkend voor een kantoor in Kortrijk, begaf zich op 24 november vorig jaar naar Wielsbeke. Hij moest er een aanplakking doen bij K.D. (59), een zelfstandig meubelmaker. Die had een boete uit 2012 niet betaald, waardoor er beslag zou gelegd worden op zijn wagen.

Camerabeelden

Allesbehalve leuk, maar normaal gezien een formaliteit. Tot de meubelmaker in een razende furie ontstak. Tijdens de zitting in de rechtbank werden de camerabeelden van het voorval getoond. Maar liefst zeven minuten lang wordt de 63-jarige deurwaarder zwaar aangepakt. Hij ving rake klappen, werd naar de keel gegrepen, viel op de grond, probeerde weg te vluchten en in zijn wagen te kruipen, maar bleef slagen krijgen.

Nog altijd draagt het slachtoffer de gevolgen van de aanval. “Mijn cliënt is al veertig jaar deurwaarder en kreeg al veel naar zijn kop geslingerd, maar dit maakte hij nooit mee. Zeven minuten lang werd hij gemolesteerd. Wat als hij een mes in zijn zakken had gehad? De beklaagde is een halve zot die me koude rillingen bezorgt”, aldus zijn advocaat.

Snel na het voorval werd de dader opgepakt voor onder meer poging doodslag. Het parket had drie jaar gevraagd, maar de rechter besliste om de kwalificatie af te zwakken naar opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg.

Twee jaar cel

Daarvoor werd hij woensdagmorgen veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, waarvan de helft met uitstel. Daarbovenop komt een boete van 400 euro, ook de helft voorwaardelijk. Het uitstel is gekoppeld aan voorwaarden, zo moet K.D. zich financieel laten begeleiden en zich laten begeleiden voor zijn agressieprobleem. Er werd tevens een contactverbod met het slachtoffer opgelegd. De deurwaarder krijgt een schadevergoeding van 5.014,9 euro.

K.D., die al vier veroordelingen voor gelijkaardige feiten op zijn strafblad staan heeft, had nochtans de vrijspraak gevraagd. Hij meende een onweerstaanbare drang te hebben gevoeld door de komst van de deurwaarder. Daardoor zou hij niet meer geweten hebben wat hij deed. (JDr)

The post Deurwaarder (63) zeven minuten lang afgeranseld, dader krijgt twee jaar cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE TOUR OF BRITAIN. Evenepoel wil ploegmakker Magnier aan nieuwe zege helpen, drie renners in vroege vlucht

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

“Hij is geen type waar ik op zou vallen”: emotionele Karlien niet meteen overdonderd door echtgenoot in ‘Blind getrouwd’

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas zorgde niet meteen voor een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

101-jarige Maria Fenaux-Dhuyvetter uit Kuurne overleden

Vorige woensdag had in de Sint-Pieterskerk in Kuurne de uitvaartdienst plaats van de 101-jarige Maria Dhuyvetter. Ze was de echtgenote van ondernemer Gerard Fenaux (van het gelijknamige bedrijf) die in 2019 overleden is. Haar man was ook bekend als medestichter en bezieler van de kunstkring Evarist Carpentier. Zelf was Maria in Kuurne jaren actief als bestuurslid van CMBV (nu Markant).<br

Lees meer »

Uitslaande brand in loods met tientallen dieren: “Het naar buiten trekken van een brandende tractor was cruciaal”

De brandweer had zaterdagnacht de handen vol met het bestrijden van een uitslaande brand in een landbouwloods bij het West-Vlaamse Watou. “Er waren tientallen dieren en landbouwvoertuigen aanwezig.”
The post Uitslaande brand in loods met tientallen dieren: “Het naar buiten trekken van een brandende tractor was cruciaal” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lijsttrekkers over economische toekomst van Ieper: “Maak van binnenstad een verkeersluwe zone”

Emmily Talpe (Team Ieper) en Philip Bolle (Vooruit) gaan akkoord dat Ieper meer bedrijvenzones nodig heeft, maar daar stopt de eensgezindheid. Terwijl Bolle de leegstand in de binnenstad wil aanpakken met ingrijpende maatregelen, wil Talpe op hetzelfde elan doorgaan. Sam Vancayseele (Groen) en Nancy Six (Vlaams Belang) zijn dan weer elkaars tegenpolen.
The post Lijsttrekkers over economische toekomst van

Lees meer »

Ze kan niet zingen en heeft hits dankzij ‘money van pa’: ‘Sugardaddy’-zangeres Roxy Dekker gaat viraal met lied over haatreacties

De Nederlandse zangeres Roxy Dekker (19) – bekend van het nummer ‘Sugardaddy’ – heeft in korte tijd 1 miljoen views getrokken met een eerste voorproefje van haar nieuwe single. Daarop zingt de succesvolste Nederlandse artiest van dit moment over de complottheorie dat ze alleen hits scoort omdat ze een ‘industry plant’ is. Wat betekent dat en is Roxy het inderdaad?

Lees meer »