Bijna 300 migranten arriveren op één bootje op Canarische Eilanden

Exact 280 migranten zijn dinsdag aangekomen op de Canarische Eilanden, aan boord van een enkele boot. Dat melden de hulpdiensten. De migratieroute die ze namen, geldt als een van de gevaarlijkste ter wereld.

Meer krantenkoppen in België

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Duizenden euro’s boete voor Gentse ondernemersfamilie die jarenlang krotten verhuurde in Evergem

Een bekende ondernemersfamilie in Gent is veroordeeld tot boetes van tienduizenden euro’s omdat ze jarenlang onbewoonbare woningen verhuurde in Evergem. In de huizen was er gevaar voor brand en elektrocutie, waren er zware vocht- en schimmelproblemen, en was er geen warm stromend water. Eerder, in eerste aanleg kregen ze zware boetes en ook een celstraf met uitstel. Het hof van

Lees meer »

Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen

Woensdag is wielrenner Jani Peiren (24) uit Bredene, een militair, tijdens een training door een auto aangereden langs de Sint-Pieterskaai in Brugge. Hij werd met een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben opgenomen in het AZ Sint-Jan.
The post Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »