Acht knaloranje Aston Martins van één eigenaar gaan zondag onder de hamer in Knokke-Heist

De Zoute Grand Prix strijkt deze week opnieuw neer in Knokke-Heist. Hét hoogtepunt is misschien wel de Zoute Sale by Bonhams, waar zondag tal van exclusieve wagens onder de hamer gaan. Eén van de opvallendste blikvangers: acht oranje Aston Martins. Allemaal van dezelfde eigenaar.

De Zoute Sale by Bonhams leverde vorig jaar 25 miljoen euro op en dit jaar hopen ze dat recordbedrag nog te verbeteren. Daarvoor zijn er heel wat bijzondere wagens die onder de hamer gaan, waaronder een Ferrari die in 1960 meereed in de Tour de France. Geschatte verkoopprijs? Tot 7 miljoen euro. Een andere topper? Een Bentley S1 Continental uit 1956 (schatting: 1.000.000 – 1.500.000 euro), die nog eigendom is geweest van de invloedrijke modefotograaf Helmut Newton.

Maar misschien wel de meest opvallende blikvangers? Dat zijn acht oranje Aston Martins. Allemaal van dezelfde verzamelaar. De eigenaar kocht ze ooit allemaal op hetzelfde moment, maar reed er nooit één kilometer mee. En nu doet hij ze dus van de hand en daarvoor koos hij de Zoute Sale by Bonhams in Knokke-Heist uit.

“Het zijn acht verschillende modellen die in 2011 van de band rolden. Maar het ene model is al wat meer gegeerd dan het andere. De prijszetting is dus voor elke wagen anders”, zegt veilingmeester Gregory Tuytens. “Alles samen worden er zondag 147 loten geveild, waaronder zo’n 100 wagens. De verwachting is dat de veiling tussen de 25 en 30 miljoen euro zal opleveren, al is het op voorhand steeds moeilijk om daar uitspraken over te doen.” (MM)

The post Acht knaloranje Aston Martins van één eigenaar gaan zondag onder de hamer in Knokke-Heist is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »

Website om overal in Vlaanderen aangepaste fiets voor mensen met beperking te huren voorgesteld bij het GielsBos in Lille

Bij zorgvoorziening Het GielsBos in Gierle, bij Lille, heeft G-sport Vlaanderen vandaag een nieuwe website voorgesteld waarop mensen met een beperking overal in Vlaanderen een aangepaste deelfiets kunnen huren. Het GielsBos gebruikt zelf al enkele jaren zulke aangepaste fietsen, en verhuurt die ook via een fietspunt aan andere mensen buiten de zorgvoorziening. Door aan te sluiten bij het online platform,

Lees meer »

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Kamping Kitsch Club lanceert, in samenwerking met Topradio, een eigen radiozender: Radio Kamping Kitsch Club. De online zender is enkel online te beluisteren via de link: Radio Kamping Kitsch Club en gaat van start op zaterdagnamiddag om 16.00 uur.
The post Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Lees meer »