Xoto verhuist naar tankstation Esso

Emmanuel Van Oost en Henri Allaert van Xoto verhuizen hun zaak, gespecialiseerd in jonge tweedehands kwaliteitswagens, van de Gistelsteenweg in Varsenare naar het Esso Tankstation. “De huidige locatie is te klein geworden.”

Xoto werd in 2014 opgericht. “We zijn gestart aan de Pathoekeweg in Brugge. Een jaar later, in 2015, verhuisden we naar de huidige locatie hier aan de Gistelsteenweg in Varsenare. Het pand had daarvoor al dienst gedaan als tapijtenwinkel, fitness en kunstgalerij. Wij brachten er Xoto in onder. Onze zaak is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van jonge tweedehands kwaliteitswagens”, zeggen zaakvoerders Emmanuel Van Oost en Henri Allaert.

De voorbije jaren kocht het duo het aanpalende gebouw aan, net als het stuk bouwgrond naast de zaak. “Telkens met de bedoeling om uit te breiden. Maar de huidige locatie is opnieuw al een tijdje te klein, daarom bekeken we de mogelijkheden. Hier een nieuw gebouw zetten was niet echt haalbaar, dus gingen we op zoek naar een nieuwe plaats om onze activiteiten voor te zetten. Die vonden we aan het Esso tankstation, vlakbij de autostrade in Jabbeke.”

Volgend jaar bouwen

Het tankstation blijft bestaan, maar de huidige gebouwen maken plaats voor een gloednieuwe gebouw. “Het plan van de architect is af en als alles naar wens verloopt, kunnen we volgend jaar beginnen bouwen. Dat de nieuwe zaak vlakbij de autosnelweg zal liggen, is transportgewijs ideaal. Maar het is ook handig voor onze klanten, die van over heel België de weg naar ons vinden. Anderzijds zijn we ook tevreden dat we in de buurt blijven.”

Emmanuel en Henri runnen ook samen met Lewis Vansteenkiste Mijnautomoetweg.be aan de Gistelsteenweg in Jabbeke. Deze zaak, waar je terecht kan om je auto te verkopen, verhuist niet mee naar het terrein het Esso-tankstation. (BC)

Info: www.xoto.be

The post Xoto verhuist naar tankstation Esso is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »