Vrouw (54) en vader in rolstoel uit gracht gered na ongeluk tijdens fietstochtje met driewieler in Alveringem

Een 54-jarige vrouw kon maandagmiddag samen met haar vader in een rolstoel tijdig uit een gracht worden gered na een ongeluk tijdens een fietstochtje in Izenberge, bij Alveringem. Ze raakten beiden gewond bij het voorval en werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Het verkeersongeval deed zich maandagmiddag rond 16.30 uur voor in de Groenestraat in Izenberge, nabij Alveringem. “Een 54-jarige vrouw genoot er met haar vader van een fietstochtje op een driewielerfiets”, zegt commissaris Jorik Debruyne van politiezone Spoorkin. “Op die fiets kan de rolstoel van haar vader gevestigd worden. Het ging opeens fout toen ze over een oneffenheid op de weg reden en daardoor de controle over het stuur verloor. Ze belandden daarbij beiden in de gracht.”

Nadat ze beiden met de driewieler in de gracht waren, slaagde er toch iemand in om snel de hulpdiensten te bellen. Zowel een ziekenwagen als de politie snelden ter plaatse en ook de brandweer van Lo-Reninge werd opgetrommeld om een reddingsactie in de gracht uit te voeren. Gelukkig stond er geen water in die gracht en konden zowel de vrouw als de man snel naar boven worden gehaald. Ze raakten ook gelukkig slechts lichtgewond bij het incident. Volgens de politie werden ze beiden voor nazicht naar het AZ West in Veurne gebracht, maar stellen ze het goed. Een andere dochter van de man haalde de fiets later op. (JH)

The post Vrouw (54) en vader in rolstoel uit gracht gered na ongeluk tijdens fietstochtje met driewieler in Alveringem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Man (46) die dronken en zonder rijbewijs ongeval veroorzaakt al voor de elfde keer veroordeeld: “Je zal het moeten voelen”

Ooit opnieuw nog eens legaal met de auto rijden. Voor een 46-jarige automobilist is dat na vandaag opnieuw weer iets moeilijker geworden. Hij kreeg onder meer een rijverbod van 5 jaar. Wat spookte hij dit keer uit en wat gebeurde er vroeger al?…
The post Man (46) die dronken en zonder rijbewijs ongeval veroorzaakt al voor de elfde keer

Lees meer »

Voetbalploegen G-Black Devils United uit Jabbeke nemen afscheid van hun oprichter Kurt: “Een man met een gouden hart”

Kurt Myny, medeoprichter van de G-voetbalploegen Black Devils United uit Jabbeke is onverwachts overleden. Kurt, afkomstig uit Diksmuide zette zich jarenlang in voor de voetbalploegen. “Hij deed werkelijk alles voor onze gasten: training geven, urenlang rondrijden om hen op te pikken en terug te brengen. Kurt was een man met een gouden hart. Helaas is hij veel te vroeg van

Lees meer »

KIJK. 15-jarige Yoni is nieuwe wereldkampioen jetskiën: “Mijn klasgenoten waren jaloers omdat ik vroeger gedaan had met school”

Afgelopen weekend kroonde Yoni Hamelin (15) uit Het West-Vlaamse Heule zich tot wereldkampioen jetskiën bij de profs. En dat doet dromen. “Ik kijk uit naar de toekomst, waar ik voornamelijk veel op de jetski kan staan en mijn hobby en passie kan beoefenen”, vertelt hij aan VTM NIEUWS. Het WK viel wel pal in zijn examens, maar er werd een

Lees meer »

WEERBERICHT. Tot 28 graden vandaag, morgen nog warmer en ook de eerste week van de zomervakantie krijgen we mooi weer

We krijgen warm zomerweer vandaag. De temperaturen lopen op tot 28 graden. Morgen wordt het nog warmer. “Het wordt warmer en warmer, we bouwen op richting woensdag”, zegt onze weervrouw Jill Peeters. Vanaf donderdag krijgen we dan weer enkele buien en onweer. In het weekend blijft het wel droog en ook volgende week is de zon weer van de partij.

Lees meer »

Een jaar na haar overlijden reist Romy (26) nog steeds de wereld rond: “Ze wou verder reizen en dat wilden we haar gunnen”

Dag op dag een jaar geleden kwam de 26-jarige Romy Styleman uit Kieldrecht om het leven bij een scooterongeval in Australië. Op haar begrafenis kregen de aanwezigen stickers om over de hele wereld te verspreiden. “Nu hangen die stickers overal ter wereld. We houden de tel niet meer bij, maar het zijn er al meer dan 900”, zegt haar zus

Lees meer »

Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Zorgbedrijf Harelbeke zette een maand geleden de samenwerking stop met algemeen directeur Gerdy Haes. Dat raakte nu pas bekend. Dat het volgens sociale media wegens ‘toxisch leiderschap’ zou zijn, ontkent voorzitter Lynn Callewaert met klem. “Dat klopt absoluut niet. Er waren meningsverschillen rond de aansturing van het zorgbedrijf.”
The post Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Lees meer »