Vier weken na inbraak in pitazaak riskeren daders al twee jaar cel

Amper vier weken nadat drie daders inbraken in pitazaak Istanbul in Nieuwpoort riskeren twee daders al elk twee jaar cel. Het Marokkaanse duo van 21 en 23 jaar pleegde de feiten met een minderjarige maar die werd niet correctioneel vervolgd. Via snelrecht stonden ze dinsdag al voor de rechter.

De inbraak in pitazaak Istanbul in de Langestraat werd donderdagochtend 7 september om 5.30 uur gepleegd. De dieven forceerden er een raam waarna minstens een van hen de zaak binnen ging. Op camerabeelden die uitbater Tuna Ozcan kon maken bleek dat ze binnen aan de haal gingen met geld uit de kassa en minstens een dader de buit via een raam doorgaf aan een kompaan buiten. De drie konden vluchten maar werden ’s anderendaags door een politieteam opgepakt. Het bleek dat ze eerder ook al feiten hadden gepleegd in Oostende.

“Daarbij werd A.H. (21) op heterdaad betrapt toen hij een enveloppe pikte uit een postzak van Bpost”, sprak de procureur. “Toen hij opgepakt werd spuwde hij nog naar de politie. Even later pleegde hij met E.A. (23) de feiten in de pitazaak. Dat deden ze samen met een derde kompaan maar uit een botscan bleek die minderjarig te zijn. Het was die minderjarige de in de zaak binnen zat en de buit overhandigde aan de twee andere. In de zaak werd ongeveer 400 euro gestolen, een broodmes en een jas. Ik vraag voor beiden twee jaar cel.”

De twee mannen betuigden hun spijt en zeiden dat ze niet de bedoeling hadden om te stelen. “We kwamen om de zee te zien”, zeggen ze. Vonnis op 17 oktober. (JH)

The post Vier weken na inbraak in pitazaak riskeren daders al twee jaar cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »