Verenigde Vogelvrienden organiseren 71ste tentoonstelling van siervogels in OC In ’t Riet in Zillebeke

De Verenigde Vogelvrienden uit Zillebeke organiseren op zaterdag 14 en zondag 15 oktober het gewestelijk kampioenschap voor siervogels in OC In ’t Riet. Het is de 71ste keer in de geschiedenis van de club dat het kampioenschap plaatsvindt.

De Verenigde Vogelvrienden bestaan 71 jaar en tellen meer dan 150 leden. “Elk jaar zorgen we voor een aantal activiteiten. Het jaarlijkse hoogtepunt is onze vogeltentoonstelling”, vertelt secretaris Dirk Pattyn. “Dit jaar wordt het opnieuw een gewestelijk kampioenschap. Samen met Poperinge, Wervik en Zonnebeke maken we deel uit van het gewest Ieper.”

“In OC In ’t Riet beschikken we over een ruime en schitterende locatie voor een dergelijke vogeltentoonstelling. We worden er met open armen ontvangen. De vogels worden ingedeeld in verschillende klassen en reeksen en de mooiste vogel in elke reeks krijgt de titel van gewestelijk kampioen. Het is een titel voor de eer, want grote geldprijzen zijn er niet aan verbonden. Elke deelnemer krijgt wel een naturaprijs.”

Verkoopbeurs

“Woensdag 11 oktober begint de inkorving en donderdag gaan de keurmeesters aan de slag”, vervolgt voorzitter Freddy Onraedt. “De vogel met de meeste punten wordt kampioen en de kweker met het meeste aantal kampioenen wint de tentoonstelling. Op vrijdag 13 oktober om 19 uur wordt de tentoonstelling geopend voor deelnemers en genodigden. Op zaterdag- en zondagmorgen van 8 tot 13 uur is er een verkoopbeurs. Op zaterdag kan de tentoonstelling tot 18 uur bezocht worden, op zondag is dat tot 16 uur en ’s avonds vindt de prijsuitreiking plaats.”

Dat vogelliefhebbers ook natuurbeschermers zijn, wordt bewezen in een aantal stands. Er is onder meer een infostand over ornithologie, georganiseerd door het bestuur. Tijdens de vogeltentoonstelling is er ook de mogelijkheid voor geïnteresseerden om zich lid te maken van de Verenigde Vogelvrienden.

The post Verenigde Vogelvrienden organiseren 71ste tentoonstelling van siervogels in OC In ’t Riet in Zillebeke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »