Vakantiecentrum La Rose des Sables sluit definitief de deuren

Het bekende vakantiecentrum La Rose des Sables in Oostduinkerke sluit vanaf 9 oktober definitief de deuren.

Heel veel mensen houden fijne herinneringen over aan La Rose des Sables, het vakantiecentrum van Solidaris, het nationaal verbond van socialistische mutualiteiten. Het had dan ook heel wat troeven: de ligging in een rustige residentiële wijk, omgeven door de duinen en op wandelafstand van de zee en het natuurreservaat ‘De Doornpanne’. In maart 2022 kregen ook de eerste oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne er onderdak.

Grote kosten

Algemeen secretaris Philippe Van Werveke en voorzitter Robert Vertenueil van het Bestuursorgaan van Solidaris bevestigen de beslissing. “Ons vakantiecentrum La Rose des Sables verwelkomt families en groepen kinderen sinds 1949. Verschillende factoren hebben tot de beslissing geleid om het centrum op 9 oktober te sluiten. Er zijn grote investeringen nodig om het centrum te renoveren. De hieraan verbonden kosten, in combinatie met de vereisten van het Vlaamse Gewest, maken de situatie financieel onhoudbaar. Ondanks onze inspanningen om alternatieve oplossingen te vinden, blijven de vereiste bedragen te hoog. Het gebouw wordt verkocht. Helaas zal deze beslissing ook gevolgen hebben voor onze collega’s in het centrum en we betreuren het verlies van banen ten zeerste. We zullen er alles aan doen om hen door deze moeilijke overgang heen te helpen.”

Traditie verderzetten

“We zijn echter bezig met het ontwikkelen van nieuwe formules voor kindervakanties om de continuïteit van sociaal toerisme te waarborgen, en we zijn vastbesloten om deze mooie traditie voort te zetten in samenwerking met andere organisaties. De mutualiteit is overtuigd van het belang van deze vakanties voor gezinnen en kinderen. We zijn vastbesloten om te bouwen aan een toekomst waarin vakantie een recht blijft voor iedereen, ongeacht hun achtergrond.”

The post Vakantiecentrum La Rose des Sables sluit definitief de deuren is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky in Brussel – Rusland meldt aanvallen op Oekraïense vliegvelden waar westerse vliegtuigen gestationeerd moeten worden

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky is donderdag in Brussel aangekomen om er drie veiligheidsakkoorden te ondertekenen. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »