Tientallen arrestaties na aanslag in Ankara

In Turkije zijn dinsdag bijna zeventig mensen opgepakt die ervan verdacht worden banden te hebben met de verboden Koerdische partij PKK. Die eiste de aanslag in de Turkse hoofdstad Ankara op, waarbij zondagochtend twee politieagenten gewond raakten.

Meer krantenkoppen in België

Serenity wil aula bouwen in Vredestraat in Wervik

Begrafenisonderneming Serenity uit Wervik heeft plannen om een aula uit te baten. Zaakvoerder Emmanuel Dekimpe had daarover in het stadhuis een voorbespreking met het schepencollege. Het is de bedoeling dat de bestaande vestiging in de Vredestraat verbouwd en uitgebreid wordt met een aula met voldoende zitplaatsen.
The post Serenity wil aula bouwen in Vredestraat in Wervik appeared first on

Lees meer »

Vzw Izegemse Helpende Handen helpt ’t Venster: “Droom wordt gerealiseerd”

De vzw Izegemse Helpende Handen (IHH) heeft een cheque met een mooi bedrag geschonken aan provinciaal centrum ’t Venster in Emelgem, dat zich inzet voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Met het geld werd onder ander een caravan voor een zomerbar met bijpassend meubilair aangekocht.
The post Vzw Izegemse Helpende Handen helpt ’t Venster: “Droom wordt gerealiseerd” appeared first

Lees meer »

Boomkweker Jan Sterken viert halve eeuw én zijn afscheid: “Mijn rug is kapotgewerkt”

Een minituin van Eden, een groene oase op nog geen kilometer van het Noordzeestrand: het is aangenaam vertoeven in de kwekerij van Jan Sterken (74). Zijn paradijsje aan de Scharebrugstraat in Blankenberge bestaat vijftig jaar, maar het is meteen ook het laatste. “Er is geen opvolging en mijn rug is versleten”, zegt de gepassioneerde boomkweker.
The post Boomkweker Jan

Lees meer »

Israël valt Libanese hoofdstad aan als vergelding dood 12 kinderen op Golanhoogten: Hezbollah-commandant zou aanslag hebben overleefd

Israël heeft dinsdagavond een raketaanval uitgevoerd op een buitenwijk ten zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet. Het ging om een gerichte aanval op een Hezbollah-commandant, zegt het Israëlische leger. Of de leider de aanslag heeft overleefd, is nog niet duidelijk. Een bron dichtbij Hezbollah beweert dat de man niet werd geraakt.

Lees meer »

Atleten ontvluchten eigen feestje in Parijs

Er werd gevreesd voor een aanslag of een politieke manifestatie, maar het werd uiteindelijk een aanhoudende regenbui die de openingsceremonie van de Olympische Spelen in het water deed vallen. Duizenden atleten, onder wie de Belgische, ontvluchtten hun eigen feestje. Ook koning Filip en premier De Croo hielden het na een half uur voor gezien.

Lees meer »

“Dit is een grote f*ck you aan iedereen die niet meer in mij geloofde”: geëmotioneerde Nina Derwael naar brugfinale van zondag

Het kampioenenbloed drijft weer boven. Al haar harde zwoegwerk van de laatste maanden ziet Nina Derwael dubbel en dik beloond met een plekje in de brugfinale. De ontlading ging gepaard met tranen: “Alle emoties van de laatste maanden moesten eruit.” Zondagnamiddag (15u40) komt Derwael in actie voor de medaillestrijd: dromen mag, maar het goud ligt nu al klaar voor Kaylia

Lees meer »

Vroeger was alles beter. Of niet? Ontdek het zelf in deze musea

Plekken bezoeken met je kinderen waar je zelf met je (groot)ouders nog bent geweest, dat is bijzonder. Zeker wanneer je na meer dan dertig jaar ontdekt dat de plek in een nieuw jasje zit en meer bruist dan ooit. Dreigen de oude herinneringen tussen de plooien van de tijd te verdwijnen? Hoog tijd dan om nieuwe te maken.
The

Lees meer »