Russisch leger vergaarde westerse toptechnologie via België

01:30 Een clandestien bedrijvennetwerk van de Russische militaire inlichtingendienst kon via België aan gevoelige westerse technologie raken. Technologie die in de oorlog in Oekraïne al is opgedoken in Russ…

Meer krantenkoppen in België

Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst 8.000 vierkante meter groot: “Geschikt voor elke biker”

Het bikepark in Sint-Denijs bij Zwevegem werd feestelijk geopend. Het fietsparadijs moest eigenlijk al veel eerder open zijn, maar slecht weer zorgde voor vertraging. Het bikepark is 8.000 vierkante meter groot en biedt voor zowel de beginnende als de gevorderde biker plezier. Meteen werd ook het sportcentrum uitgeroepen tot volksspelencentrum.
The post Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst

Lees meer »

Sheriff schiet rechter dood in rechtbank in Kentucky

In de Amerikaanse staat Kentucky, in het oosten van de Verenigde Staten, is een rechter na een ruzie in de rechtbank doodgeschoten door de plaatselijke sheriff. De lokale gemeenschap reageert geschokt. “Er is veel te veel geweld in deze wereld.”

Lees meer »

Ledverlichting langs stuk Groene 62

Langs de Groene 62 is sinds kort nieuwe ledverlichting actief. Let wel, het gaat over een deel van het traject, niet over de gehele lengte van de route.
The post Ledverlichting langs stuk Groene 62 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vier mensen na overstroming door zware regenval in Roemenië, eerste dorpen geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

Oorsprong coronapandemie hoogstwaarschijnlijk te vinden op markt in Wuhan, zelfs in specifieke kramen, zegt nieuwe studie

Het is zeer waarschijnlijk dat de coronapandemie begon op de markt in de Chinese stad Wuhan, waar vermoedelijk besmette dieren verhandeld werden. Dat blijkt uit diepgaand genetisch onderzoek van stalen die meteen na de eerste besmettingen op de markt genomen werden. "Alles wijst op de markt als het eerste echte epicentrum, zelfs specifieke kramen op die markt", zeggen westerse wetenschappers.

Lees meer »