Poperingenaar Lukas Outtier wint halve marathon in Brussel: “Fantastisch om als eerste over deze mythische finish te komen”

Hij stond in Brussel voor het eerst aan de start van een halve marathon en meteen was het prijs voor langeafstandsloper Lukas Outtier. De 27-jarige Poperingenaar finishte in 1 uur 11 minuten en 12 seconden.

Lukas Outtier (27) is leerkracht en komt uit Poperinge. Hij is aangesloten bij Olympic Brugge en verder is hij trainer bij AC Hoppeland, waar hij twee keer per week training geeft aan langeafstandslopers van alle leeftijden. Zondag liep hij zijn eerste halve marathon in de hoofdstad. Deze nieuwe afstand legde hem geen windeieren, want hij kwam als eerste over de meet op een totaal van bijna 5.000 lopers. “Het was een pittig parcours, er was geen meter vlak”, vertelt Lukas. “Na vier kilometer liep ik al alleen. Halverwege zat ik op het schema van 1 u. 08’, maar op het einde zat ik tegen de krampen aan. Achter mij was het verbrokkeld, mocht er zich een groep kunnen vormen, was het wellicht een ander verhaal. Uiteindelijk finishte ik in 1 u. 11’12”. De eerste achtervolger was de Fransman Nicolas Fiessinger op 1’14”. Augustin Crismer vervolledigde het podium op 1’48”.”

Mythische finish

Het was zijn eerste halve marathon. “Ik liep jarenlang 1.500 en 5.000 en sinds enkele jaren ook de 10.000 meter. Het was niet mijn makkelijkste seizoen tot nu toe. Voor Brussel had ik echter keihard gewerkt en ik was wel ambitieus voor een mooie eindnotering en eindtijd. De eerste plaats is fantastisch, zeker als je over de mythische finish in het Koning Boudewijnstadion komt. Het smaakt zeker naar meer, ik denk dat ik in maart zal meedoen aan het BK halve marathon in Gentbrugge, waar ik dan mijn persoonlijke besttijd wil scherper stellen.”

Veldloopseizoen

Daags na zijn triomf startte Lukas zijn nieuwe trainingsweek. “Normaal zijn dat zeven tot negen looptrainingen per week. Na Brussel beperkte ik me maandag tot aquajogging. De komende weken bereid ik me voor op het veldloopseizoen en deze winter ga ik weer naar Afrika op hoogtestage. Eind oktober starten de eerste CrossCups en hoop ik een mooi resultaat op het BK in Hulshout”, aldus Lukas Outtier, die gecoacht wordt door Arne Dedrie. (API)

The post Poperingenaar Lukas Outtier wint halve marathon in Brussel: “Fantastisch om als eerste over deze mythische finish te komen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »

Twee Nederlandse verdachten van verdrinkingsdood op Gentse Feesten verwezen naar correctionele rechtbank

De twee Nederlandse verdachten die betrokken waren bij de verdrinkingsdood van een bezoeker van de Gentse Feesten 2 jaar geleden moeten zich toch voor de correctionele rechtbank verantwoorden en niet voor het hof van assisen. De familie van het slachtoffer had de herkwalificatie naar doodslag gevraagd, waardoor de zaak voor het hof van assisen zou komen, maar daar ging de

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »