Politie volgt twee Moldaviërs via gestolen gps-toestellen: celstraf met uitstel voor beide dieven

Twee Moldaviërs hadden na een inbraak in Westvleteren niet in de gaten dat de politie hen gewoon aan het volgen was via de gps-toestellen die ze hadden gestolen. De dieven werden in Aalst klemgereden en verschenen voor de Ieperse rechter, die hen een celstraf met uitstel oplegt. “We kwamen naar België om te werken”, aldus de twee kompanen.

Twee inbrekers drongen een ochtend in mei van dit jaar binnen in het bedrijf Deroo langs de Eikenhoekstraat in Westvleteren. De dieven deden dat via een poortje. Het duo maakte vijf dure gps-toestellen buit, samen goed voor meer dan 75.000 euro. Het ging om toestellen die worden gebruikt op landbouwvoertuigen om die zo efficiënt mogelijk te laten rijden op het akkerveld.

Achtervolging

Wat de dieven wellicht niet hadden vermoed, was dat de slachtoffers hen via de toestellen op de voet konden volgen. Ze zagen de gps-toestellen vanuit Westvleteren eerst naar Kortrijk en dan richting Gent gaan. De politie slaagde er uiteindelijk in om de dieven ter hoogte van Aalst klem te rijden. Eén inbreker werd onmiddellijk gevat, de andere kon zich uit de voeten maken. Met hulp van een helikopter en een warmtesensor konden politieagenten de tweede dader ook arresteren.

“Fout begaan”

De onderzoeksrechter plaatste de twee dieven achter tralies en ze verschenen voor de rechter in Ieper. “We kwamen werk zoeken en hebben een fout begaan. We dachten snel geld te kunnen verdienen met de diefstal”, aldus de twee Moldaviërs. De rechter veroordeelde de twee mannen elk tot een celstraf van 20 maanden, waarvan enkel het voorarrest als effectief wordt aanschouwd. Ook krijgen ze een geldboete met uitstel en moeten ze de eigenaars van de gps-toestellen een schadevergoeding van 6.467 euro betalen.

The post Politie volgt twee Moldaviërs via gestolen gps-toestellen: celstraf met uitstel voor beide dieven is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tentoonstelling Westfront Nieuwpoort vernieuwd: “Klemtoon op persoonlijke verhalen”

In Nieuwpoort is de tentoonstelling in het Westfront-museum vernieuwd, dat onder het Koning Albert I-monument ligt. Die tentoonstelling vertelt het verhaal van Nieuwpoort tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen de polders onder water gezet werden om het Duitse leger te stoppen. In de nieuwe tentoonstelling ligt er meer nadruk op persoonlijke verhalen tijdens de oorlog, en er is een audiogids die

Lees meer »

Ophef in internationale media: Nederlandse beachvolleyballer die werd veroordeeld voor verkrachting 12-jarige mag nu meedoen aan Olympische Spelen

In de buitenlandse media is er consternatie ontstaan over de kwalificatie en deelname van Steven van de Velde (29) aan de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse beachvolleyballer werd in 2016 namelijk veroordeeld voor de verkrachting van een twaalfjarig meisje in Milton Keynes in Engeland. Van de Velde was negentien jaar oud op het moment van de feiten.

Lees meer »

Izegem breidt blauwe zone in centrum uit, oppositie hekelt krappe timing: “We hebben hier toch wel wat vragen bij”

De stad Izegem breidt vanaf 1 juli de blauwe zone in het centrum uit. Bedoeling is om de parkeerdruk in enkele straten rond het zwembad, Kerkplein en ziekenhuis aan te pakken en voor meer rotatie te zorgen. Enkele oppositiepartijen hekelen echter de vlugge invoering en het feit dat inwoners voor hun eerste kaart moeten betalen. Schepen Caroline Maertens (N-VA) nuanceert.<br

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »