Politie in Veurne lost ‘mysterie’ van verloederde wagen die door politielinten omzwachteld werd op: “We moeten de wagen nog even laten staan”

Al enige tijd zijn inwoners van Veurne in de ban van een beschadigde en verloederde wagen die op de carpoolparking achter het Bakkerijmuseum in Veurne werd achtergelaten. Zeker omdat de Volkswagen Polo met Roemeense platen sinds acht dagen volledig omzwachteld werd met politielinten.

Werd de auto gebruikt voor criminele feiten? “Neen, de wagen werd gewoon achtergelaten en de eigenaar is spoorloos. We moeten de wagen nu nog even laten staan maar kregen zoveel meldingen binnen dat we besloten er politielinten op te hangen zodat mensen zien dat wij dit weten”, meldt de politie.

Al enkele weken staat een beschadigde en verloederde Volkswagen Polo op de carpoolparking van het Bakkerijmuseum in Veurne. Het zijraam aan de passagierszijde is vernield en het glas ligt nog rond de auto. Het interieur is bijzonder vies en verloederd. De bestuurderszetel ligt plat en binnen liggen enkele vuilniszakken. De hoeveelheid vogelpoep en bladeren en takken op de voorzijde van de auto verraden dat de auto er wellicht al lange tijd staat. De wagen heeft Roemeense nummerplaten en heeft vooraan een milieuvignet van Duitsland.

Nog weken laten staan

Door de slechte staat van de auto en het feit dat een zijraam ingeslagen was gingen geruchten rond dat de auto betrokken was geweest bij een crimineel misdrijf. Zeker omdat de Polo sinds vorige week maandag volledig omzwachteld werd met politielinten, wat de geruchten extra voedde. “Maar dat deden we bewust”, zegt commissaris Jorik Debruyne van politiezone Spoorkin. “We kregen immers zoveel meldingen binnen van de wagen dat we met het aanbrengen van de politielinten en de boodschap om de wagen te verplaatsen willen aangeven dat we op de hoogte zijn van de situatie. Wij hebben er ook het raden naar waarom die Roemeense onderdaan met de noorderzon is verdwenen. In principe moeten we volgens de procedure zes maanden wachten en wordt de auto dan overgedragen aan de stad of gemeente die eigenaar wordt. De wetgeving is nu veranderd en de auto moet zelfs vijf jaar bewaard worden voor het geval de eigenaar toch zou opdagen. Maar we kunnen de wagen moeilijk al die tijd laten staan. We zullen nu nog enkele weken wachten en dan samen met de stad kijken voor een oplossing.” (JH)

The post Politie in Veurne lost ‘mysterie’ van verloederde wagen die door politielinten omzwachteld werd op: “We moeten de wagen nog even laten staan” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten schorst burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Visie)

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »

Groen kondigt einde samenwerking aan met Vooruit in Hasselt: “Want de socialisten werken achter onze rug aan voorakkoord met N-VA” 

Groen Hasselt wil in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij net zelf bekend. Daarmee komt er een einde aan ruim 24 jaar samenwerking tussen de groenen en de socialisten in Hasselt. Volgens Groen zelf heeft Vooruit eerder gemaakte afspraken rond een kartel voor de verkiezingen in oktober "eenzijdig opgezegd". “Maar we staan sterker

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »