Nieuwe Nachtwacht-show ‘Het Academie Mysterie’ ging in première in Asse, maar komt ook naar De Panne en Oostende

De nieuwe Nachtwacht-show ‘Het Academie Mysterie’ ging in première in het CC Asse, maar is ook te zien op zaterdag 14 oktober in het Proximus Theater in De Panne, en op zaterdag 4 november in Kursaal Oostende.

Voor Sophie Janssens werd het haar eerste show als Keelin, zij nam de rol over van Céline Verbeeck: “Ik ben heel blij om in de voetsporen van Céline te treden. Het is een hele mooie rol, en het is zo leuk om magie te brengen in de wereld van de jonge Nachtwacht-fans.” Voor Louis Thyssen (Vladimir) en Gio Kemper (Wilko) was het een blij weerzien met het publiek: “Na 8 jaar heeft Nachtwacht nog steeds heel wat fans, dat merken we heel duidelijk. De afleveringen en films blijven populair, en ook de shows brengen heel wat Nachtwachtertjes op de been. Het is fantastisch dat we onze fans op deze manier gelukkig kunnen blijven maken.” Belinda Voorspoels (Familie) speelt de rol van Tashira, de directrice van de Nachtwacht Academie.

Het Academie Mysterie: Schuilt er een elf, vampier of weerwolf in jou? Keelin, Vlad en Wilko, maar ook Vega, de directie en andere leden van de Hoge Raad, heten jou van harte welkom als leerling op de Nachtwacht Academie. Keelin leert je alles over elfen, Vlad over vampiers en Wilko over weerwolven. Maar tijdens hun lessen gebeuren er bizarre zaken. Voorwerpen en informatie verdwijnen op onverklaarbare wijze. Al snel wordt duidelijk dat er een kwaadaardig wezen op de Nachtwacht Academie ronddwaalt. Kan de Nachtwacht achterhalen welke duistere plannen het wezen heeft met de Nachtwacht Academie? En kunnen jullie het, samen met hen, stoppen? Het mondt uit in een helse strijd tussen goed en kwaad.

Te zien in De Panne, Heist-op-den-Berg, Gent, Antwerpen, Ninove, Oostende en Hasselt. Info en tickets: www.studio100.com

The post Nieuwe Nachtwacht-show ‘Het Academie Mysterie’ ging in première in Asse, maar komt ook naar De Panne en Oostende is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse stemmen

Over ons onderwijs lijkt iedereen tegenwoordig een mening te hebben. Knack peilde het voorbije schooljaar in ‘De Leraarskamer’ naar wat leerkrachten zélf denken over het lerarentekort, de nieuwe minimumdoelen of centrale toetsen. Dat doet ons zusterblad straks opnieuw, maar nu gaat in élke provincie een panel leerkrachten met elkaar in gesprek.
The post De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »