Man steelt auto ‘omdat het regende’ en eindigt ermee in de gracht: twaalf maanden cel

Een 45-jarige man uit Hooglede heeft twaalf maanden cel gekregen omdat hij twee fietsen stal en daarna een auto op de parking van het station in Diksmuide. Hij kon betrapt worden nadat hij met die auto twee aanrijdingen veroorzaakte en in de gracht belandde. De man vond de autodiefstal zelf niet zo ernstig. “Het regende toen ik aan het station buiten kwam, en die auto bleek niet op slot. Ik vond de sleutel en reed er gewoon mee weg.”

Een vrouw die op 12 juni na een reis van enkele dagen terugkwam aan het station van Diksmuide vond haar wagen niet meer terug op de parking. Ze deed aangifte bij de politie die de auto via de ANPR-camera’s op het spoor kwam.

Tijdens die zoekactie, waarbij de wagen geseind was, kwam een melding binnen van politiezone RIHO in verband met een verkeersongeval in Hooglede. De wagen was betrokken was geraakt bij een dubbele aanrijding en bij het ongeval in de gracht was terecht gekomen. De politie kon achterhalen dat de 45-jarige man met de auto had gereden, maar die bleek opnieuw spoorloos te zijn. Uiteindelijk kon hij de dag nadien aangetroffen worden op een gestolen knalgele fiets in Kortemark. Bij het verdere onderzoek bleek de man dan ook nog eens in het bezit te zijn van een tweede gestolen fiets. Hij kreeg voor alle feiten samen een celstraf van twaalf maanden met uitstel onder voorwaarden.

“Het regende”

De 45-jarige man was zich van weinig kwaad bewust wat de diefstallen betreft. “Wat de auto betreft: ja, dat was een stommiteit. Maar ik was aan het station van Diksmuide en het regende. Jammer, ik wou schuilen. Die auto kon ik gewoon openen en eenmaal binnen zag ik de sleutel zitten. Dus reed ik ermee weg. Dat was het.”

Omdat de man bovendien geen rijbewijs had, en dus ook verschillende verkeersinbreuken beging, wacht hem nog een staartje bij de politierechter. (JH)

The post Man steelt auto ‘omdat het regende’ en eindigt ermee in de gracht: twaalf maanden cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

“Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”: wie is Vincent Verbeecke (29), de nieuwe kandidaat-voorzitter van Open Vld?

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »