Man rijdt onder invloed van alcohol tegen gevel van gerenoveerde woning in Zedelgem: “Gelukkig speelden onze kinderen niet op straat”

De bewoners van een rijwoning in de Hugo Verriestraat in Zedelgem beleefden zondagavond de schrik van hun leven. Het jonge koppel met twee kinderen was thuis toen ze plots een enorme klap hoorden. Toen de man des huizes buiten poolshoogte ging nemen, zag hij hoe de zijkant van hun gevel volledig geramd was. Een 66-jarige man uit Torhout bleek verantwoordelijk te zijn voor de vele schade. “Dit is écht miserie”, zegt hij zuchtend.

De Hugo Verriestraat in Zedelgem is een rustige straat waar het deels verboden is om met de wagen te rijden en/of je wagen te parkeren. Een rustige woonplaats waar de kinderen die er wonen vaak op straat spelen.

Zondagavond was dat, ondanks het goede weer, gelukkig niet het geval. En maar goed ook, want rond 19.10 uur belandde een 66-jarige bestuurder met zijn wagen tegen de zijkant van de gevel van een huis. De man wilde volgens de politie vooruit rijden, maar reed in plaats daarvan achteruit. “Mijn dochter was net aan het douchen”, vertelt de eigenaar van de getroffen woning. “Plots hoorden we een enorme knal. De klap was zo hevig dat zelfs de douchedeur open vloog.”

Onder invloed van alcohol

Het jonge koppel wist in eerste instantie niet goed wat er aan de hand was. “Ik dacht dat er verderop in de straat iets gebeurd was”, vertelt de man. “Ik ging buiten kijken, maar zag al snel wat het probleem was.”

Een 66-jarige man wilde iemand thuis afzetten in de straat, maar vergiste zich bij het wegrijden van pedaal. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. “En dat gebeurt wel vaker”, zegt de bewoner. “We kennen de man en hebben al verschillende keren aangemaand te stoppen met drinken als hij moet rijden. Nu is het alleen materiële schade, maar wat als mijn kinderen buiten hadden gespeeld? Of te voet om frietjes waren geweest, zoals wel vaker gebeurt op zondagavond?”

De bestuurder vroeg het jonge koppel niet de politie te bellen, maar die laatste kwam toch tussenbeide. De agenten besloten het rijbewijs van de man onmiddellijk in te trekken. Niet veel later kwam de brandweer ter plaatse om de gevel te stutten. Ook een aanpalend appartement raakte door het incident beschadigd. “Volgens de brandweer is er geen instortingsgevaar”, vertelt de eigenaar van het huis. “Maar we moesten toch zo snel mogelijk een aannemer aanstellen. Dit alles gebeurt net twee dagen voor onze reis.”

Verbouwingen

Het jonge koppel woont nog maar twee jaar in hun woning en heeft alles nog maar recent gerenoveerd. “We hebben zware verbouwingen gedaan. Alles is onder handen genomen en vernieuwd, behalve de façade.”

De schade beperkt zich helaas niet alleen tot de buitenkant, maar ook binnen zijn er heel wat barsten. De dakgoot raakte ook vernield door het incident. “Dit is écht miserie. We beseffen dat dit veel erger had kunnen aflopen, maar toch.”

The post Man rijdt onder invloed van alcohol tegen gevel van gerenoveerde woning in Zedelgem: “Gelukkig speelden onze kinderen niet op straat” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Zwevegem wint tweede label van ‘Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Zwegem ontving opnieuw het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “We hechten veel belang aan fitte werknemers en zijn dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen de werknemers dankzij de bedrijvensport.”, zegt sportschepen Raf Deprez (CD&V). Twee jaar geleden kreeg de gemeente als eerste in West-Vlaanderen al een eerste Label Sportbedrijf.
The post Zwevegem wint

Lees meer »

Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel

Het eerste padelwisselbekertornooi in Elverdinge kreeg de toepasselijke naam Padel-Ver-Volg Cup mee, een samentrekking van de namen van de organiserende club en de sponsor.
The post Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prefinanciering Vlaamse subsidie voor tennisloods in Veurne

De bouwwerken voor de nieuwe indoortennishal met padel op het Will Tura-sportpark in Veurne schieten goed op, maar toch blijkt er ineens een onverwachte kink in de kabel te zijn. De toegekende Vlaamse subsidie voor sportinfrastructuur ten bedrage van 533.160 euro zal pas worden uitbetaald na de voorlopige oplevering van de sportinfrastructuur. Daardoor zit de bouwheer even met een liquiditeitsprobleem.<br

Lees meer »

Moet je binnenkort betalen om overtollige stroom van zonnepanelen op het net te zetten? “De situatie is onhoudbaar”

Betaal je binnenkort in plaats van geld te ontvangen om overtollige stroom van je zonnepanelen op het elektriciteitsnet te zetten? Het lijkt de wereld op z’n kop, maar in Nederland rekenen bijna alle energieleveranciers ondertussen kosten aan voor wie opgewekte stroom op het elektriciteitsnet zet. Waarom doen ze dat? En zal dat ook bij ons gebeuren?

Lees meer »