Labradoodle Tesla (9) overleeft zware kamerbrand in Ichtegem niet: “Dit doet ons nog het meeste pijn”

In de Zuidstraat in Ichtegem brak dinsdagochtend een zware brand uit in een kamer van een woning. De kamer brandde volledig uit en het huis is onbewoonbaar door de vele rook- en waterschade. Erger voor de drie bewoners is dat hun Labradoodle Tesla (9) de brand niet overleefde. “Toen mijn papa de brand opmerkte en binnenging, lag Tesla al dood aan de deur”, zucht zoon Michiel Dobbels (26). “Hij wou haar nog reanimeren, maar dat lukte niet meer. Haar verlies doet ons nog het meeste pijn.”

De zware brand werd rond 10 uur opgemerkt toen de vader des huizes thuis kwam in zijn woning, op de hoek van de Zuidstraat met de Oude Heirweg in Ichtegem. Bij het naderen van zijn woning merkte hij een stevige brandlucht op en meteen daarna een grote rookpluim aan de achterkant van de woning. De man belde onmiddellijk de hulpdiensten op, die massaal ter plaatse kwamen.

Oplaadbare lamp

“De melding kwam binnen van een uitslaande woningbrand en daarom vertrokken onmiddellijk twee voertuigtreinen met mensen en materiaal van posten Gistel, Torhout en Oostende”, zegt brandweerluitenant Francis Vermote. “Uiteindelijk bleek het niet om een uitslaande brand te gaan. De brandhaard werd gevonden in een slaapkamer op een soort overloop op een tussenverdieping. Die kamer brandde volledig uit. Volgens de eerste vaststellingen lag daar een oplaadbare hoofdlamp op te laden ter hoogte van een bed. Vermoedelijk ontstond een oververhitting of kortsluiting en zette dat het textiel er rond in brand. De brandschade bleef beperkt tot die ene kamer, die volledig uitbrandde. In het huis is wel veel rook- en waterschade en daarom is ze tijdelijk onbewoonbaar.”

Labradoodle Tesla

Meteen na zijn ouders kwam ook zoon Michiel Dobbels (26) ter plaatse. “Ik hoorde dat ons huis onbewoonbaar is, maar dat valt op te lossen”, zegt hij. “Veel erger is dat onze Labradoodle Tesla in de brand is gebleven. Tesla was ons troeteldier en al bij ons van toen ze pup was. We kunnen ons niet voorstellen hoe angstig ze geweest moet zijn. Wellicht probeerde ze nog te vluchten, maar is de verstikkende rook haar fataal geworden. Mijn papa vond haar toen hij thuiskwam en de deur opende. Ze lag aan die deur en zag al volledig zwart. Hij heeft nog geprobeerd om haar te reanimeren, maar het was duidelijk dat alle hulp te laat kwam. Haar verlies doet ons het meeste pijn. Wellicht zullen we nu tijdelijk bij familie of in de gerenoveerde schuur naast ons huis verblijven. Ons huis dateert al van eind de 19de eeuw, maar werd volledig opgeknapt door mijn ouders.”

Ook een noodplanningsambtenaar van de gemeente Ichtegem kwam ter plaatse om eventueel te kijken voor onderdak voor de bewoners. Tijdens de brandweerinterventie was de Zuidstraat lange tijd afgesloten. (JH)

The post Labradoodle Tesla (9) overleeft zware kamerbrand in Ichtegem niet: “Dit doet ons nog het meeste pijn” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar kan ik tekenen voor mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaarbegin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Dat schrijven De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Pluspunt voor de consument: de

Lees meer »

“Dit is een kwestie van fatsoen”: N-VA en Vooruit Houthulst laken plotse overstap van hun raadsleden

De aankondiging van Lijst Burgemeester op 1 juni in aanwezigheid van gemeenteraadsleden Julie Descheppere (N-VA) en Peter Van Ryckeghem (Vooruit) is bij hun respectievelijke partijen als een donderslag bij heldere hemel gekomen. Maar schepen Olivia Masselin (Vooruit) en Filip Vanhevel (N-VA) gooien de handdoek niet in de ring en zijn nog altijd van plan om lijsten in te dienen.

Lees meer »

Wervik sluit grensovergang tijdens en na wedstrijd van Rode Duivels tegen Frankrijk: “Vernielingen ten allen tijd vermijden

Burgemeester van Wervik Youro Casier (Vooruit) laat niks aan het toeval over. Zo komt er op de grensbrug opnieuw een container. Dit naar aanleiding van de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Frankrijk in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland komende maandag. Ook tijdens het WK in 2018 werd dit gedaan bij de wedstrijd tussen België en

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »