Kinderen slepen nieuwe man van moeder voor rechter en eisen 588.000 euro, maar parket vraagt zelf vrijspraak

De drie kinderen van een onderneemster uit Nieuwpoort, die begin dit jaar overleed, hebben de nieuwe echtgenoot van hun moeder voor de rechter gesleept. Ze beschuldigen er C.G. (69) van dat hij de vennootschappen van hun mama leegzoog toen de vrouw zelf ziek was en eisen minstens 588.000 euro. Maar zowel de verdediging van C.G. als het parket vragen de vrijspraak.

De zaak draait rond een onderneemster uit Nieuwpoort die begin dit jaar op 63-jarige leeftijd overleed. De vrouw stond in Nieuwpoort bekend als succesvolle zakenvrouw en had enkele vennootschappen. Jaren geleden leerde ze de nu 63-jarige C.G. kennen, met wie ze in 2009 ook trouwde. “In 2010 sloeg het noodlot echter toe en werd de vrouw getroffen door een herseninfarct”, sprak de advocaat van de drie kinderen.

“Ze leidde nog een vegetatief bestaan en kon niet meer instaan voor haar vennootschappen. Gaandeweg nam C.G. die over. Beiden waren getrouwd met scheiding der goederen aangezien de vrouw veel vermogender was dan hem. In de jaren nadien zoog hij de vennootschappen financieel leeg. Zo kocht hij met dat geld een pand op zijn naam in Lo-Reninge, kocht er een zeiljacht mee en schreef op onverklaarbare redens geld over. Uiteindelijk verkocht hij ook het handelspand, weliswaar zwaar onder de marktprijs. Het werd verkocht voor 340.000 euro terwijl het geschat werd voor 573.000 euro. Waar is dat geld naar toe?”

De kinderen en de advocaat van de vennootschap eisen minstens 588.000 euro terug.

Kinderen niet gezien

Het openbaar ministerie vroeg zélf de vrijspraak voor C.G. wegens gebrek aan strafbare bewijzen. De advocaat van de 69-jarige man trok fel van leer tegen de kinderen. “Zij hadden amper nog contact met hun moeder en kwamen niet meer langs. Tot ze hoorden dat ze door een hersentumor nog maar drie maanden te leven had. Plots waren ze daar, om beslag te kunnen leggen op haar eigendommen. Verwonderd waren ze dat C.G. niet alleen getrouwd was, maar ook voor 50% aandelenhouder was van een bedrijf. De waarheid is dat zij nooit om keken naar hun moeder, maar C.G. goed voor haar zorgde. Tegen alle verwachtingen in leefde ze na die diagnose nog liefst dertien jaar, en daarin maakte ze een mooie tijd door met C.G. met reisjes en enkele aankopen. Dat terwijl de kinderen al in 2019 strafklacht hadden neergelegd. Het was een lijdensweg voor C.G. We vragen de vrijspraak.”

Vonnis op 7 november. (JH)

The post Kinderen slepen nieuwe man van moeder voor rechter en eisen 588.000 euro, maar parket vraagt zelf vrijspraak is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddeling in conflict door Turkse president Erdogan – Moskou meldt terreinwinst in slag om strategisch Tsjasiv Jar

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Moskou ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de

Lees meer »

Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge

De patiënten van het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg in Brugge hebben een bedrag van 1.058,40 euro ingezameld voor TEJO Brugge, een organisatie waar jongeren gratis en anoniem terechtkunnen voor therapeutische hulp.
The post Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

Spectaculaire beelden: waterhoos te zien in Blankenberge

Wie woensdagochtend in Blankenberge vertoefde, kreeg spectaculaire beelden te zien. Een waterhoos boven de zee was van ver zichtbaar. Een atypisch zicht, al lijkt het natuurfenomeen wel vaker voor te komen. “De schade bij een waterhoos is niet te vergelijken als bij een tornado of wervelwind”, zegt weeranalist Nicolas Roose van weerdienst MeteoSupport, de overkoepelende naam voor NoodweerBenelux en Weerflash.<br

Lees meer »

Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos”

Een gepersonaliseerde toets geven aan een geschenkje, doop-, communie- of huwelijksaandenken? Bij Lalou zit je goed. Sinds kort kun je bij Jennifer Lagaisse (27) terecht voor professionele begeleiding bij al je gelegenheidsgeschenken, geschenkmanden, geboorte- en communiekaartjes, snoeptaarten en decoratiestukken.
The post Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »