Gemeentepersoneel Moorslede bakt pannenkoeken ten voordele van Kom op tegen Kanker

Vier personeelsleden van de gemeente Moorslede nemen op 17 maart 2024 in Halle deel aan de 100 km-Run voor Kom op tegen Kanker. De gemeente steunde het viertal inmiddels al met een mooi bedragje, maar binnenkort organiseren de vier lopers zelf nog een grote pannenkoekenbak op de Marktplaats.

Filip Samoy van de technische dienst, medewerkster secretariaat Kelly Moerkerke, Wim Feys van de financiële dienst en Jens Pattyn van het Sociaal Huis trainen de komende maanden voor de 100 km-Run in Halle. “Vorig jaar zouden we met hetzelfde team deelnemen, maar door een knieblessure moest ik toen afhaken”, aldus Kelly.

Met Liesa Gesquière werd toen een vervangster gevonden, maar bij een volgende editie start de gemeentepersoneelsploeg met het oorspronkelijk geplande team. “Na mijn operatie en revalidatie ben ik klaar om deze keer wel deel te nemen aan dit fantastisch evenement. De sfeer rond de 100 km-Run is erg speciaal”, aldus Kelly, die bij de vorige editie wel aanwezig was om het team aan te moedigen.

350 kilogram

Deelnemende teams moeten 2.500 euro inschrijvingsgeld verzamelen. Dat doet ‘Moorslede gift goaze’ onder andere door een pannenkoekenverkoop. “Vorig jaar bakten we 233 kilogram pannenkoeken, dit jaar hebben we de ambitie om 350 kilogram te bakken.”

Dat doet het team, met de hulp van verschillende collega’s, op zaterdag 14 oktober op de Marktplaats in Moorslede. Onder andere burgemeester Ward Vergote beloofde inmiddels om die ochtend een handje te komen helpen. Wie pannenkoeken wenst, kan die dag gewoon ook passeren op de Marktplaats. “Bij onze eerste deelname zamelden we ongeveer 6.000 euro in. Van het gemeentebestuur kregen we alvast 750 euro aan steun. We moeten nog bekijken welke actie we nog organiseren om geld in het laatje te brengen”, aldus Filip. Hij nam bij de vorige editie van de 100 km-Run de 40 kilometer voor zijn rekening.

The post Gemeentepersoneel Moorslede bakt pannenkoeken ten voordele van Kom op tegen Kanker is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Glenn vervangt hertenboer Michiel in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Het leven is meer dan werken alleen. Dat beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij op jonge leeftijd wees werd. De veeboer uit Weelde zoekt in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ – hij vervangt hertenboer Michiel, die zich teruggetrokken heeft – dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »