De Soepkarre is opnieuw van de partij in Heuvelland, nu nog de bel

Dinsdag 3 oktober hervatte de Soepkarre voor het derde jaar op rij de wekelijkse bedeling van verse warme soep. Voorlopig zonder luide bel. “Met belgerinkel maken we telkens duidelijk dat de Soepkarre in het dorp is. Onze huidige bel is misschien wel wat te bescheiden. Daarom doen we graag een oproep. Heb jij een luide bel liggen die we van oktober tot april mogen gebruiken? Geef ons een seintje. Je krijgt er heel veel dankbaarheid én een kom verse soep voor in de plaats”, weet schepen Bert Doise.

Ondertussen zijn de eerste reacties op de luide bel binnen bij de gemeente. “We zijn wat overdonderd door de vele meldingen”, zegt communicatieverantwoordelijke Stijn Dujardin. “Ook Iedereen Beroemd besteedt er in één van hun rubrieken de nodige aandacht aan. Wanneer daar ook positief op gereageerd wordt, kunnen we beslissen welke bel we uiteindelijk zullen gebruiken. We zullen dit wellicht doen aan de hand van een ludieke wedstrijd, we willen echt wel weten welke bel het luidst klinkt.”

Tiendaagse Geestelijke Gezondheid

Tijdens de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid werd de soepbedeling gestart in Nieuwkerke. De medewerkers van Vondels, meer bepaald van De Pelgrim uit Wulvergem, trekken samen met medewerkers en vrijwilligers van gemeente Heuvelland op ronde door de acht dorpen. “Sociaal contact is één van de belangrijkste aspecten voor onze emotionele en fysieke gezondheid. Dat contact willen we stimuleren door samen een lekkere kop soep te drinken”, zegt de schepen. “Je soeptas wordt gratis gevuld als je naar de ontmoetingsplaats komt. Wie extra soep wil voor thuis, kan die voor 3,50 euro per liter ook kopen aan de kar. Breng dan wel een eigen kommetje mee.”

Om letterlijk nog meer ruchtbaarheid te geven aan de soepbedeling wordt nu gezocht naar een luide bel. “Iedereen herinnert zich nog het geluid van de ijsjeskar. Dit effect willen we nu ook bekomen met een luide bel.”

In oktober stopt de soepkarre nog in Wijtschate (10 oktober), Westouter (17 oktober), Wulvergem en Dranouter (24 oktober) en Kemmel (31 oktober).

Overzichtje van andere data en locaties: www.heuvelland.be/soepkarre

The post De Soepkarre is opnieuw van de partij in Heuvelland, nu nog de bel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »

Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis. “Nergens crisisopvang te vinden voor hem”

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »