Armenië sluit zich aan bij Internationaal Strafhof, Rusland spreekt van “extreem vijandige beslissing”

Armenië sluit zich aan bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Het parlement heeft daarvoor het licht op groen gezet. Rusland, traditioneel een bondgenoot van Armenië, spreekt van "een extreem vijandige beslissing."

Meer krantenkoppen in België

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »